Vaterpolisti Juga u gostima Partizanu – ne brinu za bezbednost, samo za rezultat

Vesti 23. feb 201917:52 > 18:09
N1

Dve nedelje otkako su trojica vaterpolista Crvene zvezde napadnuti u Splitu, u Beograd je stigla vaterpolo ekipa Juga iz Dubrovnika na meč sa Partizanom. Da li su tenzije popustile i osećaju li se gosti bezbedno? Gosti odgovaraju - za bezbednost ne brinemo, u fokusu je samo rezultat.

Vaterpolisti dubrovačkog Juga stigli su juče, kako bi kući odneli bodove. „Jugaši“, kako ih zovu hrvatski navijači, u dobar ishod su sigurni, baš kao i u to da se scenario koji je viđen na prepunoj, splitskoj Rivi, kada su pre par nedelja napadnuti srpski plivači, na domaćem terenu Partizana neće ponoviti.

POVEZANE VESTI

„Što se tiče nas, sve je uobičajeno, i pre je bilo korektno i prijatno, postoji to sportsko rivalstvo, sve ostalo, ne mogu stvarno istaći ništa negativno. Za nas, to je već rutina dolazaka isto tako i prihvatanje momaka koji dolaze kod nas i ta jedna bezbednosna procedura je uvek prisutna, ali ona je bila prisutna i pre ovog incidenta, ali sad se samo možda malo pojačala, u svetlu svega toga“, kaže trener Vijekoslav Kobešćak.

Incident u Splitu je za osudu i žaljenje, poručuju mladi vaterpolisti i dodaju, takvi događaji ne mogu da naruše odnos koji imaju prema Beogradu u koji su u prošlosti, kako kažu, bezbroj puta dolazili.

„Svaki dolazak ovde je prošao prijatno, bez nekih problema. Šetnja je uvek sastavni deo svakog našeg dolaska po gradu, tako da, Beograd, Beograđani stvarno su uvek dobri domaćini i to je ono što nas svake godine veoma veseli“, kaže Maro Joković, vaterpolista.

Sličnog je mišljenja je i Jokovićev saigrač Marko Macan, koji, kad god dođe u srpsku prestonicu, ima osećaj da je kod kuće.

„Stvarno ne mogu reći da smo imali niti jednu situaciju neugodnu, a kamo li opasnu. Svaki put smo prijateljski, fino primljeni i šećemo se po gradu kao da smo u Hrvatskoj, k’o da smo doma, idemo, pijemo kafe u centru i nikad nismo imali nikakav incident“, dodaje vaterpolista Marko Macan.

Gosti se možda osećaju bezbedno, ali ništa ne treba prepuštati slučaju, pa je dodatno povećan broj redara, kažu u upravi Partizana. Pored toga, dodeljena im je i pratnja, ali i autobuski prevoz od hotela do bazena.

Sve što treba za rivala kog veoma poštuju…

„Sa direktorom Juga Ognjenom Kržićem sam baš porazgovarao nekih sat vremena, tačno mi je potvrdio ono što je uvek i govorio, da se osećaju jako prijatno, da se osećaju bezbedno i da im je uvek zadovoljstvo da dođu u Beograd. Ne očekujem nikakve probleme, što se tiče publike i posetilaca bazena“, kaže Mirko Bradajić, sekretar vaterpolo kluba Partizan.

Sekretar kluba objašnjava da ga više brine da li, kao dobar domaćin, Partizan može da pruži optimalne uslove za meč, s obzirom na probleme oko bazena na Banjici. Sve ostalo, uzda se, proći će kako treba.

N1