Novi dan: Kako mladi iz političkih partija vide Evropu, gost i Vule Žurić

Vesti 23. feb 201913:57 > 14:04
Podeli:
Novi dan špica logo poster
Izvor: N1

U temi jutra govorimo o tome kako mladi iz političkih partija vide Evropu, da li su za članstvo Srbije u EU, kako vide evropske integracije Srbije, šta je do sada ostvareno, da li smo mogli da budemo bliži članstvu ili Srbija treba da odustane od tog puta i to ispitujući puls mladih iz dve ideološki potpuno različite političke partije.

Naši gosti su mladi demokrata Radovan Čejović (Demokratska stranka) i mladi radikal Zoran Borjan (Srpska radikalna stranka).

Štampu ovog jutra listamo sa piscem Vuletom Žurićem.

Učenički parlament Zemunske gimnazije organizuje od 28. februara do 3. marta manifestaciju „Dani demokratske kulture # ekološko razgibavanje“, čiji je cilj buđenje svesti i savesti gimnazijalaca kroz razmenu ideja i iskustava sa gimnazijalcima drugih zemalja regiona i Evrope. O tome u nastavku sa Ivom Mihajlović i Nemanjom Vukosavljevićem. Oni su učenici drugog razreda Zemunske gimnazije.

U nastavku govorimo o trčanju kao najjeftinijem, najjednostavnijem, a vrlo često najefikasnijem vidu rekreacije. Gost Novog dana je Stefan Ilić iz Beogradskog trkačkog kluba.

Prvi omladinski simfonijski orkestar osnovan u Srbiji, Filharmonija mladih „Borislav Pašćan“, obeležiće sutra 40 godina postojanja koncertom u velikoj sali Kolarca. Na programu je Četvrta simfonija Petra I. Čajkovskog i Drugi klavirski koncert Sergeja Rahmanjinova sa pijanistom Aleksandrom Sinčukom iz Rusije. Članovi okestra su naši gosti.