Simić: Nikakvog rešenja za Kosovo još uvek nema, sve što se čuje su spekulacije

Vesti 23. feb 201913:58 > 14:00
Izvor: Tanjug/Filip Krainčanić

U ovom trenutku nema nikakvog rešenja za kosovsko pitanje, jer nema nikakvog stola za kojim se okupljaju pregovarački timovi Beograda i Prištine, a sve što se čuje u medijima su spekulacije, kaže potpredsednik Srpske liste Igor Simić.

„Sve spekulacije koje čujemo, pa i po pitanju toga da li bi Mitrovica mogla da postane distrikt, dolaze od onih kojih zaista neozbiljno shvataju ovaj proces dijaloga. U ovom trenutku uopšte nemamo dijalog i prosto je neverovatno da bilo o čemu možemo da razgovaramo kada je u pitanju konačno rešenje osim da nagađamo, što je potpuno neprimereno prema građanima“, rekao je Simić za TV Prvu.

POVEZANE VESTI

Prema njegovim rečima, Priština apsolutno ne želi da se nastavi dijalog, a smatraju da imaju pravo da kupuju vreme i blokiraju taj proces. 

„Na taj način nanose štetu pre svega zbog anticivilizacijskih taksi. Međutim, pritisci međunarodne zajednice su u ovom trenutku dovoljno snažni da pobuđuju interesovanje, ali i razgovore političkih predstavnika kosovskih Albanaca, i videćemo šta će naredni dani doneti“ rekao je Simić.

Otopljavanja u odnosima, kako kaže, neće biti, jer u Prištini ne postoji niko dovoljno odgovoran da zatraži kompromis sa Srbijom i rešavanje ključnih pitanja.