Gradski centar za socijalni rad stupio u štrajk

Vesti 21. feb. 201911:42 > 11:46
Podeli:
Izvor: N1

Gradski centar za socijalni rad u Beogradu od danas je stupio u štrajk. Svih 19 odeljenja tog centra rade uz poštovanje minimuma procesa rada.

Zaposleni za N1 kažu da su se odlučili na taj korak zbog višegodišnjeg ugrožavanja radnih prava. Navode da se povećao obim posla, a drastično smanjio broj zaposlenih.

Dragoslav Pantić iz sindikata „Nezavisnost“ tvrdi da imaju tri poslodavca – Ministarstvo za rad, Sekreterijat za socijalnu zaštitu Beograda i menadžment gradskog centra.

„Za svakog od tih poslodavaca mi radimo na ostvarivanju različitih prava i usluga za građane kojih ima oko 200. Zato tražimo od države da nam omogući bolju saradnju sa poslodavcima, kako bismo mogli da radimo u normalnim uslovima. Kap koja je prelila čašu je neisplaćivanje naknada za prevoz“, rekao je Pantić.

Dodaje da je štrajkačkih zahteva mnogo, među kojima su isplaćivanje naknade za dvadesetčetvoročasovna dežurstva za poslednje četiri godine, zapošljavanje potrebnog broja izvršilaca za stručne poslove, zaključivanje posebnog kolektivnog ugovora sa poslodavcima, naveo je Pantić.

Zaposleni kažu da od države traže da ih zaštiti i ispuni tražene zahteve, kako bi mogli da rade.

„Jako nam je žao što će zbog ovakvog odnosa države prema nama neki građani biti uskraćeni za ostvarivanje svojih prava i usluga“, rekao je za N1 Dragoslav Pantić iz sindikata „Nezavisnost“