Zaharova: Moskva nije promenila poziciju o Kosovu

Vesti 20. feb. 201914:32 > 14:34
Podeli:
Izvor: Reuters / Sergei Karpukhin

Moskva nije promenila stav kada je reč o Kosovu, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

„Naša pozicija se nije promenila“, izjavila je Zaharova agenciji Beta, upitana da prokomentariše izjavu ministra spoljnih poslova Srbije Ivice Dačića da je razgraničenje zvanična pozicija Beograda u dijalogu s Prištinom kao i da li se Moskva i dalje negativno odnosi prema toj ideji. 

POVEZANE VESTI

Predsednik Rusije Vladimir Putin je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa srpskim kolegom Aleksandrom Vučićem nakon razgovora u januaru u Beogradu izjavio da se Moskva zalaže za postizanje sporazuma između Beograda i Prtištine „na osnovu rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN“. 

„Što se tiče Kosova, ruska pozicija je dobro poznata. Mi se zalažemo da između Beograda i Prištine bude postignuto rešenje koje će funkcionisati i biti uzajamno prihvatljivo, na osnovu Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN“.

Pomoćnik ruskog predsednika Jurij Ušakov je uoči te posete izjavio da će Moskva prihvatiti svako rešenje za Kosovo koje će biti uzajamno prihvatljivo, u skladu sa međunarodnim pravom i „koje će dobiti odobrenje u Savetu bezbednosti UN“.