Pacoli pozvao na hitan sastanak sa predstavnicima SAD zbog taksi

Vesti 19. feb. 201916:56 > 17:00
Podeli:
Izvor: AFP/Attila Kisbenedek

Ministar spoljnih poslova Kosova i lider Alijanse za novo Kosovo Bedžet Pacoli pozvao je lidere institucija Kosova i političkih stranaka na hitan sastanak sa predstavnicima Sjedinjenih Američkih Država i drugim saveznicima povodom zahteva SAD za suspenziju taksi na proizvode koji se uvoze iz Srbije i Bosne i Hercegovine.

On je na Fejsbuku napisao da Kosovo treba da bude uvek zahvalno SAD i da treba naći potrebno rešenje kako bi se ispunio svaki zahtev prijatelja Kosova koji su u njegovom interesu.

„Mi, narod Kosova treba da smo zahvalni da je SAD uvek i posebno zadnjih dana isticala prijateljstvo sa nama. Pismima predsednika (Donalda) Trampa upućenim predsedniku (Hašimu) Tačiju ili u pismima tri glavne institucije SAD je jasno potvrdjeno da SAD žele završetak procesa stvaranja državnosti Kosova“, napisao je Pacoli na Fejsbuku.

SAD prema njegovim rečima, tim angažovanjem žele jačanje i integraciju Kosova, da Srbija prizna Kosovo, „što je za nas blagoslov, što treba shvatiti i uvek imati u vidu“.

„Mi, sve naše institucije treba da govorimo jednim glasom kako je to zatražio predsednik Tramp. Ova pisma u tako kratkom vremenu, saglasnost u porukama su prilika da mi međusobno jačamo, a ne delimo“, navodi Pacoli i dodaje da „vreme ne čeka, trenutak je velikih odluka“.