Dačić o smrti Ranka Panića: Kao ministar policije bio sam neobavešten

Vesti 19. feb. 201914:35 > 14:39
Podeli:
Izvor: N1

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić je, gostujući na televiziji Hepi, optužio Demokratsku stranku da je opstruisala istragu o Ranku Paniću koji je, kako se sumnja, umro od posledica prebijanja od strane policije tokom mitinga SRS 2008. u znak protesta zbog hapšenja Radovana Karadžića.

Dačić je rekao da je ta istraga bila u toku, da je pokrenuta tada.

„Problem je u tome što je policija tada dobijala naloge od Demokratske stranke. Ja sam bio veoma ljut zbog svega što se desilo, jer me niko o tome nije informisao. Preskakanje tih nivoa i komunikacija vrha policije sa Savetom za nacionalnu bezbednost i tadašnjim kabinetom predsednika Borisa Tadića je dovodila do toga da praktično ministar unutrašnjih poslova nije imao uvid u to. Čak nas nisu informisali ni o tome da je on u bolnici“, rekao je Dačić.

Kako je rekao, on nije bio deo toga, jer „ministar policije nije pozornik na ulici“. Dodao je i da direktor policije daje nalog kako se priprema određeni događaj.

Rekao je da o tome nije razgovarao sa predsednikom Vučićem.

„Ta istraga je u toku, što se toga tiče, treba da se odredi da li je neko dao nalog za takvo ponašanje“, kaže Dačić.

Odgovarajući na pitanje ko je konkretno iz DS opstruisao istragu, Dačić je rekao da „nikome nije odgovaralo da do toga dođe, jer su na čelu tih struktura nili njihovi ljudi“.