Vučić: Lečenje na Institutu za majku i dete biće kao u skandinavskim gradovima

Vesti 19. feb. 201912:48 > 12:54
Podeli:
Izvor: Tanjug/Rade Prelić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će država uložiti 263 miliona dinara za izgradnju sterilnog bloka u Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije "Dr Vukan Čupić" kako bi se stvorili najbolji uslovi za lečenje dece u Srbiji.

„Dogovorili smo danas. U petak će imati novac na računu za sterilan deo da bismo mogli još više dece da lečimo“, rekao je Vučić novinarima nakon obilaska te zdravstvene ustanove.

On je kazao da će u Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i deteta biti stvoren uslovi za lečenje onakvi kakvi su u mnogim nemačkim i skandinavskim gradovima.

PROČITAJTE JOŠ:

Vučić je rekao da je cilj da Srbija sačuva što veći broj lekara kroz povećanje njihovih primanja, kao i da se modernizuju zdravstveni centri u zemlji.

„Da povećamo primanja ili će svi da odu u Nemačku, u eri globalizacije ljudi idu trbuhom za kruhom“, kazao je Vučić.

Vršilac dužnosti direktora Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta „Dr Vukan Čupić“ Radoje Simić rekao je da je dogovorena izgradnja novog odeljenja za transplantaciju koštane srži i novog bloka kako bi se deca uspešno lečila u zemlji, a ne u inostranstvu.

„Ovom izgradnjom deca će dobiti maksimalno“, rekao je Simić.