Novi napad na Prajd info centar

Vesti 18. feb 201921:29 > 21:30
Prajd info centar/arhiva

Tokom večerašnjeg protesta "Kosovo je Srbija" nekoliko osoba sprejem je išaralo izlog Prajd info centra u Ulici kralja Milana, potvrdio je za N1 organizator Prajda Goran Miletić.

Dodaje da je na sigurnosnim kamerama utvrđeno i da su lepljene nalepnice nepoznatog sadržaja jer ih je tokom uviđaja policija uklonila kao dokaz.

POVEZANA VEST

„Očigledno je da su građani koji su bili na ovom mitingu iskazivali prilično veliku dozu homofobije, jer su pljuvali centar i slično. Koliko smo videli na snimku, oni koji su se bavili obezbeđenjem skupa nisu ništa preduzeli, kako bi zaštitili i kako do ovoga ne bi došlo. Ovo pokazuje da se napadi dešavaju sve češće. Mi pozivamo sve predsednike političkih partija i vlasti i opozicije i javne ličnosti da svojim ličnim prisustvom Prajd info centru iskažu podršku samom centru i LGBT zajednici u Srbiji“, rekao je Miletić.

Miletić podseća da je ovo treći napad na Prajd info centar u poslednjih dva meseca.

„Prvi se desio sredinom decembra tokom protesta ‘1 od 5 miliona’ kada je nekoliko ljudi gađalo grudvama i lepilo nalepnice, ozbiljniji napad se desio 8. februara kada je sedam osoba pretilo koordinatoru Prajd info centra i kada su pokušali da provale u sam centar“, naveo je Miletić.