Ćebić: Ako raspiše izbore, Vučić će dobiti jaču i jedinstveniju opoziciju

Vesti 16. feb. 201910:35 > 10:35
Podeli:
Izvor: N1

Za predsednika Srbije Aleksandra Vučića ne bi bilo dobro da raspiše prevremene izbore, jer bi u tom slučaju još više ujedinio opoziciju, ocenio je u Novom danu novinar Vremena Radoslav Ćebić.

Kada je u pitanju Vučić, kako je rekao, raspisivanje izbora se ne može prognozirati.

„Od njega nikad ništa ne iznenađuje, ali ja mu ne bih savetovao izbore, jer ako ih raspiše daje motiv opoziciji da se ujedini oko jedne tačke. Ako bi bili raspisani izbori opozicija bi imala jednu tačku oko koje bi se svi okupili, onda će Vučić dobiti samo jaču i jedinstveniju opoziciju“, kazao je on.

POVEZANE VESTI

Fotografija Vučića dok za stolom jede pasulj zajedno sa radnicima fabrike Simpo u selu Radovnica kod Trgovišta jeste paradigma Srbije.

„On je uzeo jednu krišku hleba, a ostali radnici imaju pola vekne hleba, oni ili rade jako težak fizički posao, pa im je potreban jak obrok, ili – ono što je verovatnije, ako se dobro najedu na poslu možda će moći da preskoče jedan obrok kod kuće, i da ostane više za decu. E, to je slika Srbije“, kazao je Ćebić.

 Srpska država pravi se već punih 215 godina, kaže novinar i dodaje da su je svi gradili sem „ovih danas, koji je razgrađuju“.

„Ne govorim samo o Kosovu, već razgrađivanju svih institucija, koje su se toliko dugo gradile, popravljale, oni su sve uništili.. posle ovih kamena neće ostati, imaćemo velike muke da ponovo izgradimo državu“, upozorio je on.

#related-news_0

Govoreći o protestima nezadovoljnih građana širom Srbije, Ćebić je rekao da je strpljivost veoma važna.

„Kad odem na protest uvek razmisljam da li je ovo poslednji, ali građani jesu strpljivi, a i s druge strane, ova vlast stalno daje motiv ljudima da izađu na ulicu. Između dve subote uvek naprave neku dovoljno veliku glupost, poput hapšenja ljudi zbog makete vešala..“, kaže.

On je dodao da ne veruje da će protesti po gradovima u Srbiji tako lako prestati.

Sergej Trifunović izaziva paniku kod vlasti, ne mogu mu ništa

Ćebić je ocenio i da će Sergej Trifunović na mestu predsednika Pokreta slobodnih građana sasvim sigurno podići rejting tog pokreta.

Sergej Trifunović je vrhunski glumac, njegovo ponašanje jeste nekonvencionalno i bilo je, a i dalje je neobično videti ga na čelu jedne stranke, ali on ima snage za to, rekao je.

„Za njega se ništa ne lepi, u smislu tih etiketa kroz koje pokušavaju da ga provuku. On je kao Madona, Madona je napravila svaki mogući skandal do 35 godine, onda je rodila decu, zakopčala se do grla i postala jos veća nego što je bila. On može da napravi bilo kakvu budalaštinu, to na njegovu ličnost neće imati uticaja, svi će samo da kažu – ma, to je Sergej. On izaziva paniku kod vlasti jer ne možete ničim da ga ucenite, ni oblatite, ne možete mu ništa“, kaže Ćebić.