Prijave zbog prisustva vozila javnih preduzeća tokom izbornog dana u Lučanima

Vesti 15. feb 201909:08 > 09:23
N1

Organizacija CRTA podnela je krivične prijave protiv odgovornih u 11 javnih preduzeća i organa iz nekoliko gradova zbog zloupotrebe položaja, jer je ustanovljeno da su tokom održavanja izbora prošle godine u Lučanima, u tom mestu, bila prisutna njihova službena vozila.

U Lučanima su, tokom održavanja lokalnih izbora 16. decembra prošle godine, bila prisutna službena vozila 11 javnih organa i preduzeća iz različitih gradova, potvrđeno je Danasu u Centru za istraživanje, transparentnost i odgovornost CRTA.

Reč je o preduzećima Toplana Novi Sad, javno komunalno preduzeće Lisje, Grad Novi Sad, Čistoća Novi Sad, Gradsko saobraćajno Novi Sad, Gradska uprava grada Pančeva, Drugi oktobar Vršac, Poljoprivredna stručna služba Vrbas, Opštinska uprava opštine Šid, Sportski savez opštine Šid, JKP Ivanjica.

Organizacija CRTA podnela je krivične prijave protiv odgovornih lica u ovim javnim preduzećima iz Novog Sada, Pančeva, Vrbasa, Vršca, Šida i Ivanjice.

Prijave nadležnim tužilaštvima su poslate u vezi sa krivičnim delom zloupotrebe položaja odgovornog lica na osnovu člana 227 Krivičnog zakonika.

Kako nije izgledno da delatnost ovih preduzeća, odnosno njihovih vozila podrazumeva prisustvo u danu izbora u Lučanima, postoji osnovana sumnja da su javna lica zloupotrebila javne resurse i nanela imovinsku štetu preduzeću u nepoznatom iznosu, navode iz CRTE za Danas.