Brnabić: Država mnogo uradila za Mačvanski okrug, ali treba još brže i bolje

Vesti 14. feb. 201919:21 > 19:26
Podeli:
Izvor: Tanjug/Dragan Kujundžić

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je u Šapcu da je država mnogo uradila za Mačvanski okrug, ali da to nije dovoljno i da treba nastaviti "brže i bolje".

Ona je na skupu u okviru predsednikove kampanje „Budućnost Srbije“ rekla da je ponosna što je upravo u Mačvanskom okrugu 50 mladih iskoristilo poreske podsticaje države i pokrenulo svoje biznise.

Prema njenim rečima, nezaposlenost mladih 2012. godine bila je 51 odsto i „za to nikoga nije bilo briga“, dok je sada nezaposlenost mladih 25 odsto.

Brnabić je u svom govoru kritikovala opoziciju i na njihovu odluku da bojkotuju rad parlamenta.

„Mi i dalje imamo isti izborni zakon, skupština radi po Poslovniku koji su oni doneli, kažu da nije demokratski, a to zapravo znači da vi niste bili demokrate“, poručila je Brnabić. 

Ponovila je da se opozicija nudi kao nova alternativa, da priča o ugroženosti vladavine prava, ali da je za vreme njihove vladavine sprovedena reforma pravosuđa koja je građane koštala 15 miliona evra. 

„Ta reforma je građane koštala 15 miliona evra, zato što su sve sudije i tužioca postavili samo po partijskoj liniji i podobnosti i onda su oni tužili Srbiju“, rekla je Brnabić.