Vučić: Ne kršim Ustav, radim isključivo po zakonu

Vesti 14. feb. 201918:21 > 18:25
Podeli:
Izvor: Tanjug/Dragan Kujundžić

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da ne smatra da prekoračuje ustavna ovlašćenja, već da isključivo radi u skladu sa Ustavom i zakonom.

„Ponašam se u skladu sa Ustavom i zakonom i onako kako želi većina građana Srbije, radim marljivo, pošteno i odgovorno i trudim se da našu zemlju učinim boljim mestom za život“, rekao je Vučić novinarima u Koceljevi.

On je, odgovarajući na pitanje novinara Insajdera zašto krši ustavna ovlašćenja i zašto se tokom kampanje „Budućnost Srbije“ obračunava sa političkim protivnicima, odgovorio i da on samo nije čovek koji ćuti na nepravdu i neistinu.

„Moje je da mislim mojom glavom i da odgovaram na pitanja novinara na pristojan način“, naveo je on.

Vučić je dodao i da „mnogo voli takva pitanja“ i ocenio da je novinar postavljanjem takvog pitanja preuzeo ulogu sudije Ustavnog suda.

„Idem u Minhen da se borim za interese Srbije“

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da će sutra u Minhenu učestvovati na 55. bezbednosnoj konferenciji, kako bi se borio za interese Srbije. 

„Moje da tamo učestvujem u dijalogu, jer to je posao normalnih i odgovornih ljudi“, rekao je Vučić novinarima u Koceljevi. 

U Minhen će doći veliki broj svetskih lidera, a najavljeno je i prisustvo predstavnika Prištine. 

„S kim god da razgovarate bolje je nego da se bijete. Ipak ne očekujem mnogo od toga, vidite da svakog dana dobijate šizofrene poruke iz Prištine, nadam se da će se to promeniti u budućnosti“, kazao je Vučić. 

On je građanima čestitao sutrašnji praznik, Dan državnosti, navodeći da je Sretenje veliki dan u istoriji srpskog naroda „ne samo za Prvi srpski ustanak, već i za donošenje jednog od najmodernijih ustava u Evropi prve polovine 19. veka“. 

„Imamo šta da proslavimo, mislim da smo prošle godine ostvarili dobre rezultate. Nadam se da ćemo sledeće Sretenje dočekati u još boljem raspoloženju“, kazao je predsednik Srbije.