Gosti Novog dana Miodrag Majić, Marko Lovrić, Savo Milošević…

Vesti 14. feb. 201914:10 > 14:14
Podeli:
Izvor: N1

Gost teme jutra Novog dana je čovek kojeg mediji opisuju kao sudiju koji otvoreno govori o bolestima nikad izgrađene grane vlasti - pravosuđa. Deo javnosti ga zbog toga poštuje, percipira kao sudiju sa integritetom i stavom. S druge strane, kritika mu zamera upravo to.

Naziva ga „pravosudnim gladijatorom“, kritičarem vlasti, vlade, predsednika. On piše blog na kome otvoreno govori o manama sistema, pritiscima na pravosuđe. Danas iz štampe izlazi njegova zbirka sačinjena od 23 odabrana teksta, koji su na blogu objavljivani u periodu od 2015. do 2018. godine. Naziv je „U ime naroda“, ilustracije je uradio Dušan Petričić, a on je Miodrag Majić, sudija Apelacionog suda i naš je gost ovog jutra.

Štampu u Novom danu listamo s novinarom nedeljnika „NIN“ Markom Lovrićem.

U bioskope stiže avantura za celu porodicu o darovitoj drugarici životinja – „Mala gospođica Dulitl“. Film prati avanture glavne junakinje Lili, devojčice koje ima neverovatan dar. Ona može da priča sa svim životinjama, ali je to često dovodi u nevolje. Junacima ovog filma u srpskoj verzijij glasove je pozajmila sjajna ekipa glumaca i pevača. Naše gošće su Anđelka Janković iz 2i Film Srbija i glumica Tamara Aleksic.  

„Sa druge strane obloga“ je nesvakidašnja knjiga koja se čita sa obe strane. Nema zadnju koricu već dve naslovne strane, zato se poput peščanog sata može okretati i čitati i od napred i otpozadi. Čitalac po svojoj želji bira odakle će početi i u zavisnosti od toga odrediće redosled priča, utisak o početku i završetku knjige, ali i čitavu sudbinu sopstvenog doživljaja svega napisanog u ovoj knjizi. Naš gost je autor knjige Bogdan Stevanović, poznatiji kao Blogdan.  

U Akademiji 28 u subotu uveče će biti izvedena predstava „Otkačene“. U pitanju je urnebesna komedija, po ugledu na strane TV serije, koja prati zgode i nezgode jedne gradske porodice u njihovim pokušajima da žive kao „sav normalan svet“, da se sa svojim problemima nose na zreo i odgovoran način što im nikako ne polazi za rukom i što, naravno, dovodi do niza komičnih situacija. Gosti Novog dana su rediteljka i glumica Monika Romić i fudbaler Savo Milošević, koji glumi u predstavi.