Brnabić: "Budućnost Srbije" finansira se u skladu sa ustavnim ovlašćenjima

Vesti 13. feb. 201914:43 > 17:18
Podeli:
Izvor: Tanjug / Dragan Kujundžić

Premijerka Ana Brnabić izavila je, na pitanje novinarke N1, da se kampanja "Budućnost Srbije" finansira u skladu sa ustavnim ovlašćenjima Vlade i predsednika države.

Na pitanje novinara kako se finansira kampanja i da li se iz budžeta koriste sredstva i iz koje budžetske linije, ona je odgovorila da se pravi tema od nečega što nije tema.  

„Pitate me kako se finansira to da legitimno izabran predsednik Srbije putuje po Srbiji i viđa se sa građanima i privrednicima“, rekla je ona posle obilaska Nacinalne referentne laborotorija.

POVEZANE VESTI

Prema njenim rečima, posao je predsednika ako želi da odgovorno i ozbiljno radi kao što to čini Vučić, da ide svuda po zemlji i razgovara s građanima. Ona je rekla da je to suština i srž demokratije. „Ništa u tome nisam videla, da je potrebno posebno određeno finansiranje, ali dosta ste ambiciozni da napravite temu od toga“, rekla je reporterki N1 i dodala: „Evo, recite mi vi šta je potrebno za finansiranje“. Na odgovor novinarke N1 da se finansira postavljanje bine, ozvučenja, postavljanje ograde oko mesta gde se održavaju govori, autobusi kojima se dovoze ljudi, kazala je: Ja bih mislila da u svakom normalnoj zemlji, predsednik bi mogao i treba da ide da razgovara sa građanima. Ni u jednoj normalnoj zemlji ovo nije tema, svakako ukoliko ne želite nešto maliciozno da predstavite“.

Brnabić je rekla da ne zna kakvo je posebno finansiranje potrebno za obilazak i razgovor s građanima i dodala da je pohvalno što će obići više od sto lokalnih samouprava i razgovarati s građanima i privrednicima o njihovim problemima. 

„Finansira se u skladu sa onim što su ustavna ovlašćenja Vlade i predsednika“, rekla je Brnabić.

Ona je navela da to nije kampanja koja ima vatromet i skupa sredstava, navodeći da se u njoj koriste najosnovnija bina i ozvučenje, da razgovaramo o tome šta smo uradili građane.  

Na insistiranje novinara koliko to košta, ona je kazala da je dala svoj odgovor: „Pitate me za nešto što je posao predsednika Republike, onda vi vidite kako se finansira posao predsednika Republike“.

Na konstataciju i da ona učestvuje u toj kampanji, rekla je: „Šta je od mene potrebno – da dođem do lokalne samouprave da razgovaram sa građanima za koje radim. Hoćete da me pitate i to, kako ja finansiram benzin da dođem od Beograda do Pančeva“.