Jovanović: Podržavam proteste, ne i opoziciju čije su vođe sarađivale sa Vučićem

Vesti 13. feb. 201913:32 > 13:41
Podeli:
Izvor: N1

Lider Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović izjavio je da on podržava građanske proteste, ali da ne može da sarađuje s opozicijom koja "koketira sa populistima i desničarima" i čiji su lideri sarađivali s predsednikom Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandrom Vučićem.

„Podržavam građanske proteste, zato što su građanski, ali ne mogu zamislim da šetam pored ljudi koji nose transparent ‘peder i lezbejka prodaju Kosovo'“, kazao je Jovanović novinarima u Skupštini Srbije.

Jovanović je ocenio i da je „velika razlika“ između aktuelnih protesta i onih koji su se vodili devedesetih i 2000. godine. 

„Da li je Vučić ukrao neke izbore ili su građani glasali za njega. Svaki zapisnik na biračkom mestu u Lučanima je potpisan. Jel vi to shvatate?“, kazao je on. 

Jovanović je ocenio da su Demokratska stranka i Demokratska stranka Srbije „izmaltretirali državu“ i da se aktuelna vlast ne ponaša ništa drugačije od njih. 

„SNS je jednako pogrešio kao i ovi pre njih koji su bili na vlasti. Parlament funkcioniše po istom poslovniku, baš kao i Srbija u periodu Borisa Tadića, uvereni da će biti jedina vlast u zemlji, a sad su frustrirani kada vide da im Vučić radi ono što su oni mislili da rade njemu“, kazao je Jovanović. 

Dodao je da građanima nikad niko nije valjao od premijera Zorana Đinđića, preko Vojislava Koštunice i Borisa Tadića do Aleksandra Vučića. 

„Jel sada treba da se vratimo opet na one koji nam juče nisu valjali? Znate li šta bi Zoran Đinđić rekao na to – da nije možda nešto u redu sa nama?“, rekao je Jovanović. 

Lider LDP je rekao da mu ne pada na pamet da „podvije rep“ i napusti parlament. 

„Ja u parlamentu mogu da se ponašam onako kako bi trebalo svaki poslanik, da budem pristojan i da govorim ono što je u interesu građana“, rekao je on. 

Jovanović je kazao da je Srbija odavno trebalo da prestane da bude talac politike oko Kosova i da Vučić ne iznosi svoj plan zato što ga nema. 

„Nema plana, kao što ga nisu imali oni pre njega, jer je Kosovo završena priča. Samo su ostali tamo neki ljudi,“ rekao je Jovanović.