Pivljanin: Reč je o kampanji "Budućnost Vučića" odnosno učvršćivanja vlasti

Vesti 13. feb 201908:29 > 08:30
N1

Novinar Blica Ranko Pivljanin ocenio je u Novom danu, govoreći o kampanji predsednika Aleksandra Vučića "Budućnost Srbije", da se radi o klasičnoj predizbornoj kampanji.

„Zašto pravi ovaj (cirkus) Medrano po Srbiji, o čemu se radi da li iko zna? Mogao je to da uradi pre tri meseca. Ovo je mnogo ozbiljnija stvar da ti ideš u predizbornu kampanju bez objavljenih izbora, ne znam da li je to zakonski dozvoljeno uopšte“, kaže Pivljanin.

Pročitajte još:

Prema njegovom mišljenju, jedina „potvrda“ da će biti izbora jeste upravo kampanja „Budućnost Vučića“.

„Nisam napravio lapsus, radi se o budućnosti ove vlasti odnosno njenog učvršćivanja. Ali bi trebalo razjasniti ko plaća tu kampanju. To je suštinskije pitanje od toga šta on hoće da postigne“, smatra Pivljanin.

Pivljanin je rekao da je u Srbiji, od ustanovljenja vlasti Srpske napredne stranke, prisutna „perverzna situacija“ – vlast najviše želi izbore, a opoziciji izbori ne odgovaraju iako bi po logici postojanja trebalo da ih traže.

Jedini „rizik“ vlasti u slučaju izbora jeste da opozicija bude dosledna i bojkotuje izbore, smatra Pivljanin.

„Jasno im je da će da pobede, samo im nije jasno koja je ‘težina’ te pobede. Njima bi idealno odgovaralo da opozicija učestvuje i mislim da Vučić treba da okrene kampanju i da kleči svake subote i moli (Dragana) Đilasa, (Vuka) Jeremića da učestvuju na izborima“, ocenjuje on.

Pivljanin smatra da nije sporno da bi SNS dobila izbore i da na njima učestvuje opozicija.

„Bilo ko od njih da razmišlja, pod ovim uslovima, nema šta da očekuje na izborima. Sve su dosad probali, jedino nisu probali da bojkotuju. Nije bojkot najsjajnije rešenje, ali je ovaj put iznuđeno i jedino“, kaže Pivljanin.

On dodaje da bojkot može da otvori pitanje u Evropi da se „lakše čuje šta se ovde dešava“.

Govoreći o Sergeju Trifunoviću kao novom predsedniku Pokreta slobodnih građana, Pivljanin je rekao

„O gospodinu Trifunoviću može da se misli ovo ili ono, ali njemu se ne bi bilo u koži u ovom trenutku. Vidimo da gospodin (Saša) Janković više nije nikakav neprijatelj ove države, da ga nije bilo na naslovnoj strani od kad je podneo ostavku“, navodi Pivljanin dodavši da Trifunović prolazi „stravičnog toplog zeca“.