Insajder: Stanari hotela Bristol dobili rok od osam dana da se isele

Vesti 12. feb. 201919:23 > 19:29
Podeli:
Izvor: N1

Jučerašnji sastanak vojnih penzionera smeštenih u hotelu Bristol i predstavnika Ministarstva odbrane završen je bez dogovora. Stanarima je uručen dopis u kome se od njih zahteva da se iz hotela isele najkasnije u roku od osam dana, saznaje Insajder. Taj zahtev su stanari odbili, jer je, kako su za Insajder rekli, reč o pravno-neobavezujućem aktu.

Sastanak sa predstavnicima Ministarstva odbrane, prema tvrdnjama stanara hotela Bristol, završen je tako što im je zaprećeno tužbom, nakon čega su napustili sastanak, piše Insajder.

Njima je tom prilikom uručen dopis Ministarstva odbrane. U njemu se navodi da je Ministarstvu prestalo pravo korišćenja zgrade hotela Bristol i da je Zaključkom Vlade od 28. avgusta ono u obavezi da objekat preda Republičkoj direkciji za imovinu – „ispražnjenog od svih lica i stvari“.

„S obzirom na to da MO nije više korisnik predmetnog objekta, Vojna ustanova Dedinje, koja je kao neposredni korisnik upravljala istim, ne može više pružati usluge privremenog samačkog smeštaja u navedenom objektu, jer ne postoji zakonski osnov da se planiraju i opredele novčana sredstava za plaćanje isporučene struje, vode, grejanja, odvoz smeća i drugo, niti ova ustanova ostvaruje prihode po osnovu pružanja usluge smeštaja u hotelu“, piše u dopisu Ministarstva odbrane.

Ministarstvo istovremeno u dopisu obaveštava stanare da je za svakog od njih obezbedilo drugi odgovarajući privremeni smeštaj i da treba da se isele najkasnije u roku od osam dana od prijema tog obaveštenja.

Vojni penzioneri smešteni u hotelu Bristol, međutim, smatraju da dostavljeni dokument nije pravno-obavezujući jer je reč o obaveštenju. Kako su rekli za Insajder, na sastanku sa predstavnicima Ministarstva im je ponuđeno da potpišu dokument, kojim daju saglasnost da će preći u ponuđene smeštajne jedinice (garsonjere i jednosobne stanove), koje se takođe vode kao privremeni smeštaj.

To su, međutim, odbili, pozivajući se na ranija rešenja Vlade kojim su im utvrđena prava na stalan smeštaj i veće stanove.

„Tražili smo da se prema nama postupa na zakoniti način i rekli da nećemo potpisati tako nešto“, navode stanari Bristola za Insajder.

Oni kažu da su dopis Minisatarstva odbrane nazvali pravno neobavezujućim dokumentom, nakon čega im je zaprećeno pokretanjem tužbi protiv njih.

Prema rečima stanara, nisu dobili odgovor ni na pitanje šta će biti sa 134 stana koje je Grad Beograd predvideo za smeštaj vojnih penzionera.