Dokumentarno-igrani serijal "Priče dvoglavog orla" od 18. februara na N1

Vesti 12. feb. 201907:56 > 08:00
Podeli:
Izvor: N1

Dokumentarno-igrani serijal "Priče dvoglavog orla", jedinstvena je avantura koja sinergijom neverovatnih ljudskih sudbina i ključnih istorijskih dešavanja, dočarava različite prostore Srbije.

Kroz prizmu istorijskih činjenica, s jedne strane, a sa druge mitova i legendi, uz pomoć arhivskih materijala, scenskog pokreta i naracije, svaka od epizoda ovog serijala predstavlja priču za sebe i svedoči o najuzvišenijim vrlinama čoveka u interesu slobode kao uporne težnje, kako pojedinca, tako i naroda.

Očuvanje kulturno-istorijskog nasleđa, u čijoj je funkciji i ova riznica priča, osnovna je teza autora, no ta ljudska perspektiva prošlosti u kojoj obigravaju zločin, strah, osveta, sloboda, nada i čovekoljublje, pružaju sasvim drugačiju notu, onu jasniju i živopisniju običnom čoveku, koja za sva vremena oplemenjuje jedan prostor i postoja deo identiteta svih nas.

Ovaj projekat podržan je u okviru programa “Živi svoju ideju” SBB fondacije i kompanije SBB, kao jedna od pobedničkih, od ukupno 580 ideja pristiglih iz čitave Srbije.

Produkcija: Aftermedia

Autor: Dušan Miletić

Ponedeljkom od 20 časova na TV N1.