Kosanović o napadu na Ibru i Baha: Došli u zemlju u kojoj je gore nego kod njih

Vesti 11. feb 201919:28 > 19:37
N1

Dvojica fudbalera Napretka iz Kruševca, napadnuta su u nedelju uveče u Pionirskom parku koji se nalazi u blizini stadiona. Senegalac Ibrahim N'dijaje dobio je udarac metalnom šipkom, dok je Semjuel Baha iz Kameruna prošao bez povreda. Policija je uhapsila jednog od napadača.

Zvezda Napretka Ibrahim Ndijaje, koji je lakše povređen u tuči u nedelju oko 19 sati kod Pionirskog parka u Kruševcu pušten je odmah nakon pregleda na kućno lečenje. Odmah po prijemu je pregledan, konstatovane su lakše telesne povrede. Imao je povredu glave, odnosno višestruke posekotine na glavi.

U ponedeljak su obojica igrača saslušani u policiji kako bi opisali napadače. Par sati nakon završetka saslušanja, policija je i uhapsila jednog napadača iz Kruševca.

Trener FK Napredak Milorad Kosanović koga smo zatekli na stadionu u Kruševcu neposredno pred sastanak sa igračima, rekao je za N1 da ne misli da je ovo bio napad na rasističkoj osnovi.

To je bio napad siledžije, bitangi, napadnut je Ibra, dečko koga ovde zovu Ibro, Srbine, koji je ovde šest godina, koga ceo grad voli. Jednostavno ljudi misle da imaju pravo da maltretiraju koga hoće, jer svi prolaze nekažnjeno“, napominje trener Kosanović.

Kosanović kaže i da će igrače na sastanku upozoriti šta da rade kad izađu u grad, kako da se ponašaju. Svi zajedno, pokušaće da ohrabre napadnute fudbalere u nastavku prvenstva.

To su deca stranci, došli iz zemalja koje mi gledamo ispod oka, a u stvari su ušli u zemlju u kojoj je gore nego kod njih, moram da im vratim veru da ovde može normalno da se živi i radi“, kaže Milorad Kosanović.

Kruševljani sa kojima je razgovarala ekipa TV N1 takođe misle da napad nije bio rasistički, već delo siledžija.

Dvadesetpetogodišnji Ibrahim N’dijaje je u kruševački Napredak došao krajem 2012. godine. On je Kruševac napustio 2017. kada mu je istekao ugovor, ali se vratio početkom 2018. Semjuel Baha Regis je iz Kameruna, a za Napredak je zaigrao u julu prošle godine. Ima 22 godine.