Privedeni Kragujevčanin: Na vešalima sam ja, opljačkani penzioner

Vesti 10. feb. 201914:21 > 14:35
Podeli:
Izvor: N1

Penzioner Slobodan Stefanović, koji je sinoć priveden u policiju posle protesta na kojem je nosio maketu vešala, rekao je da je jutros pušten bez obrazloženja i sa najavom da će "ovih dana da mu jave šta dalje". On je noć proveo na odeljenju psihijatrije Kliničkog centra u Kragujevcu zbog visokog pritiska.

Stefanović, nekadašnji odbornik Zajedno za Šumadiju, sportski radnik i aktivista rekao je za portal Glas Šumadije da ga privođenje nije iznenadilo.

„Imam iskustva. Ja sam u tim protestima od devedesetih i primetio sam da me prate dvojica momaka. Ali nisam znao da li je policija, ili huligani iz SNS-a“, rekao je Stefanović.

On je kazao da je nakon što se protest završio kruneo prema Toplani i tu ostavio maketu vešala.

„Prišli su mi na sedam, osam metara. Maketu sam ostavio blizu za slučaj da krenu na mene, da uzmem motku i da se branim“, priča Stefanović.

On je rekao da su mu prišla dvojica mladića koji su mu se obratili pokazavši legitimaciju i dodao da je nakon toga stigao i crveni „pežo“ u čiji su gepek ubacili njegovu maketu.

POVEZANE VESTI

„Kada smo stigli u policijsku stanicu, bilo ih je sedmoro, osmoro. Ništa me nisu ispitivali, čekali su da stigne dežurni tužilac“ rekao je Stefanović i dodao da mu nisu dozvolili da telefonira.

Osetio je, dodaje, da mu je pritisak „skočio“, pošto se već leči od hipertenzije, on je rekao policajcima da mu nije dobro, pa je pozvana Hitna pomoć, koja mu je izmerila pritisak 200/110.

Pošto je odbio terapiju u policijskoj stanici, Stefanović navodi da je mlađi policajac insistirao da ga odmah odvedu u Urgentni centar.

„I policija i osoblje na psihijatriji, i doktor Željko Buzurović, bili su više nego korektni“, kazao je Stefanović.

On je naveo da nije dobio nikakvo objašnjenje za privođenje i da je oko 21 sat sinoć trebalo da ide kod javnog tužioca i bude obavešten o daljem postupku.

O motivima za nošenje makete vešala, Stefanović je rekao da je rešio da „skrene pažnju javnosti na muku koju imaju penzioneri“.

„Da i mladi vide da nismo svi penzioneri bez mozga, da ima nas koji razmišljamo“, kazao je.

Na pitanje šta je razlog njegovog nezadovoljstva, Stefanović kaže da je njemu i supruzi „oteto 4.000 evra“.

„Meni i supruzi je ovaj, ja moram da ga na nazovem jedinim imenom kojim mogu, a to je zlikovac, oteo oko 4.000 evra. To je za mene bogatstvo. I ko zna šta sam sve mogao s tim novcem da uradim“, kazao je Stefanović.

Kragujevačka policija privela ga je sinoć jer je na protestu u tom gradu nosio improvizovana vešala sa obešenom lutkom. Penzioner kaže da je ovim činom samo opisao istinu.

„Imao sam puno razloga za to. Kao što je i pisalo…samo je pisala istina. Gore u vrhu je pisalo ‘opljačkani penzioner’, što ja jesam. Napravio sam i figuru čoveka, na kojoj je pisalo ‘Ja, penzioner’, da bi, pošto su oni uglavnom polupismeni, da bi znali o kome se radi“, objasnio je.