Vučić: Ne bi pomoglo kad bih izbacio bes zbog napada na vaterpoliste

Vesti 10. feb. 201914:06 > 14:07
Podeli:
Izvor: Tanjug/PREDSEDNISTVO SRBIJE

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da ne bi pomogao vaterpolistima Crvene Zvezde, ni drugima u budućnosti, ako bi povodom napada na njih u Splitu "izbacio bes iz sebe" već je pozvao Hrvatsku da "svi zajedno poštujući razlike i drugačije pogled na prošlost gradimo drugačiju budućnost".

„Zašto se to kod njih toliko dešava… ja sam siguran, ili se bar nadam sa velikom sigurnošću, da se to ne bi dogodilo u Beogradu“, rekao je Vučić novinarima u Vršcu, potvrdivši da je upućena protesna nota Hrvatskoj.

Kako je rekao, brine ga što „nije to bio samo slučaj sa tim huliganima, imate danas odbornika splitskog koji komentariše – sad znate kako je kupati se u moru u februaru“.

„Bojim se da to nije posledni takav slučaj“, rekao je Vučić, napominjući da je u regionu neopohodna saradnja i da se Srbija za to zalaže.

Vučić se izvinio vaterpolistima što ambasada Srbije nije reagovalo tako da zatraži možda posebnu pažnju policije uoči utakmice jer se računalo da je to rutina, „svake nedelje igrate“ utakmice u raznim sportovima.