Uhapšen bivši srpski pripadnik KBS osumnjičen za zlostavljanje devojčice

Vesti 08. feb. 201922:08 > 23:01
Podeli:
Izvor: AFP/Armend Nimani

Jedan pripadnik Kosovskih bezbednosnih snaga osumnjičen je za seksualno zlostavljanje devojčice od 15 godina.

Osnovno tužilaštvo u Gnjilanu navelo je da je osumnjičeni M.S. uhapšen i da mu je izrečena mera pritvora od 48 sati zbog sumnje da je počinio krivično delo seksualno zlostavljanje lica ispod 16 godina, prenosi Kossev.

POVEZANE VESTI

U međuvremenu, kosovski mediji javili su da se radi o bivšem pripadniku KBS srpske nacionalnosti, M.S. iz rezervnog sastava. On je, kako se navodi, van KBS od pre sedam meseci. Indexonline podseća i da je preko 20 pripadnika Kosovskih bezbednosnih snaga iz regiona Gnjilana kolektivno podnelo zahteve za povlačenje zbog pritisaka iz Beograda.

„Postoji osnovana sumnja da je 7. februara 2019. godine, u selu Mogila, opština Vitina, osumnjičeni M.S, pripadnik KBS-a, seksualno zlostavljao maloletnicu staru 15 godina, kojoj je zbog zloupotrebe prouzrokovao i telesne povrede, i koja se trenutno nalazi u regionalnoj bolnici u Gnjilanu, radi medicinskog tretmana“, navodi se u saopštenju Tužilaštva.

Tužilaštvo će u zakonskom roku protiv osumnjičenog podneti zahtev za određivanje pritvora nadležnom sudu u Gnjilanu.

Ovo nije jedini slučaj koji je nedavno prijavljen za seksualno uznemiravanje.

Šesnaestogodišnjakinju iz opštine Glogovac seksualno je zlostavljao njen nastavnik, a zatim i istražni policajac kada je prijavila slučaj Policiji Kosova.

Učenica stara 16 godina iz Glogovca otišla je u policiju da prijavi svog profesora. Umesto toga, umesto da dobije pomoć, nju je zlostavljao jedan policijac.

Tri dana nakon objavljivanja ovog slučaja, uhapšen je istražni policajac, Veselj Veselj, učitelj, Škeljezen Đekaj i ginekolog Fehmi Ahmeti. Održana su i dva protesta, jedan u Prištini i drugi u Glogovcu. Danas je Skupština Kosova održala i vanrednu sednicu ovim povodom.