Bez odgovora SNS da li je njihov član pretio televiziji N1

Vesti 08. feb 201918:38 > 18:38
N1

Sedamdesetogodišnji S. Č. kojeg je policija uhapsila pod sumnjom da je uputio preteće pismo televiziji N1, prema našim saznanjima, član je Srpske napredne stranke. I dok predstavnici vlasti ističu stranačku pripadnost privedenih kada se radi o opoziciji, izbegavaju da to urade kada je reč o njihovim članovima.

POVEZANE VESTI

 Policija je u utorak uhapsila S. Č. iz Nove Pazove pod sumnjom da je uputio pismo televiziji N1 u kojem se zbog izveštavanja o protestima, zaposlenima i njihovim porodicama preti smrću.

Nakon toga, anonimno je na adresu redakcije stigla članska karta opštinskog odbora SNS-a iz Stare Pazove na ime Stevan Čubrić.

S obzirom na podatke koje je objavio MUP i one na članskoj karti SNS-a, po svemu sudeći, radi se o istom čoveku. Televizija N1 u četvrtak je uputila pitanja informativnoj službi SNS-a da li je ova članska karta autentična i da li je Stevan Čubrić njihov član. Odgovor međutim nismo dobili.

A da li je čovek koji je pretio televiziji N1 njihov član nije znao ni lider naprednjaka i predsednik Srbije Aleksandar Vučić:

N1: Da li ste dobili informaciju od državnih organa ko je pretio N1… i recimo čiji je taj čovek simpatizer“.

Vučić: „Zaista ne znam, ali znam da je uhapšen čovek. Ako je slučajno…“

N1:  Da li ste se raspitivali?

Vučić: „Ne, samo sam se raspitao da li je uhapšen čovek koji preti. Čovek je uhapšen. pa ja mislim… zaista ne znam čiji je, ali da je simpatizer stranke koju ja vodim, pa valjda to najbolje pokazuje kako državni organi dobro ozbiljno i odlučno rade svoj posao“.

Interesantno je, međutim, da u slučaju hapšenja osoba koje su na protestima opozicije nosila maketu vešala, Vučić nije ni morao da se raspituje – policija je nakon privođenja utvrđivala i objavila kojoj političkoj opciji oni pripadaju.

„Kada smo mi iz Ministarstva unutrašnjih poslova saopštili da smo identifikovali lica, da je nepobitno utvrđeno da je reč o osobama da pripadaju Savezu za Srbiju ili pokretu Dveri…“, kazala je Biljana Popović Ivković, državna sekretarka u MUP-u.

„Kad smo sada utvrdili da se radi o dvojici lica koji su bliska i članovi SzS, odnosno Dveri…“, rekao je ministar Nebojša Stefanović.

„Kad ono nije član SNS-a nosio vešala nego istaknuti fukcioner Dveri“, kazao je Aleksandar Vučić.

Inače, Srpska napredna stranka, nakon što je prošle nedelje oštećen automobil poslanika Srbislava Filipovića, navela je da je za to odgovoran Savez za Srbiju.

N1: Optužili ste lidere opozicije da stoje iza ovoga što vam se desilo sa automobilom, na osnovu čega tačno, da li imate neke dokaze, informacije ili su ovo samo pretpostavke?

Vladimir Orlić, SNS: „Ja sam rekao da je ovo neposredna posledica onoga što rade Dragan Đilas, Vuk Jeremić i Boško Obradović“.

TV N1 uputila je pitanje MUP-u u vezi sa istragom u ovom slučaju, ali odgovor nismo dobili.