Počela izgradnja stanova za pripadnike bezbednosnih službi u Vranju i Nišu

Vesti 08. feb. 201912:05 > 13:05
Podeli:
Izvor: Tanjug/Predsedništvo Srbije

U Vranju i Nišu počela je izgradnja jeftinih stanova za pripadnike bezbednosnih službi. U Vranju će biti izgrađeno 186 stanova čija će cena biti 400 evra po kvadratnom metru, dok je u Nišu položen kamen temeljac za izgradnju 190 stanova. U Vranju je danas bio Aleksandar Vučić, a ceremoniji u Nišu prisustvovala je premijerka Ana Brnabić.

Obeležavanju početka radova u tom gradu prisustvovao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je rekao se izgradnjom jeftnih stanova obezbeđuje da zaposleni u vojci, policiji i BIA svoju budućnost vežu za jug Srbije.

On je istakao da će stanovi biti na dobroj lokaciji koja je infrastrukturno opremljena i da će u drugoj fazi u Vranju biti izgrađeno još 198 stanova.

„U celoj Srbiji biće izgrađena 8.022 stana za službe bezbednosti“, kazao je Vučić.

Dodao je da očekuje da stanovi u Vranju, gde je glavni izvođač radova turska kompanija Tašjapi, budu izgrađeni kvalitetno i pre planirnog roka.

Stanovi će moći da se kupe na kredit sa rokom otplate od 30 godina, tako da će rata, kako je istakao Vučić, biti manja od 100 evra.

I u Nišu je počela izgradnja 190 stanova za pripadnike službi bezbednosti, a Vučić je najavio da će uskoro početi i izgradnja stanova u Kraljevu i Kragujevcu.

Naveo je da se na tender za izgradnju tih stanova ne javljaju kompanije koje očekuju veliki profit, već one koje će na taj način steći referencu za druge velike poslove u Srbiji kojih će biti u budućnosti.

„Izgradnjom jeftinih stanova gradimo budućnost Srbije koja zavisi od nas samih i našeg rada“, kazao je Vučić i naveo da aktuelna vlast u Srbiji postiže dobre rezulate, što građani, kako je rekao, znaju da cene.

Brnabić, Vulin i Kuburović na polaganju kamena temeljca u Nišu

Izvor : N1

Premijerka Srbije Ana Brnabić je danas označila početak gradnje 190 stanova za pripadnike snaga bezbednosti u niškom naselju „Stevan Sinđelić“.

Brnabić je istakla da će u Nišu biti izgrađeno 2.400 jeftinih stanova za pripadnike snaga bezbednosti, od ukupno 8.022 koliko će ih biti izgrađeno u celoj Srbiji.

„Krenuli smo sa projektom izgradnje stanova kako bi se na konkretniji način zahvalili pripadnicima snaga bezbednosti koji rade najteže i najopasnije poslove i spremni su da rizikuju svoje živote da bi sačuvali bezbednost gradjana Srbije“, kazala je Brnabić.

Ona je podsetila da je u naselju „Stevan Sinđelić“ novembra postavljen kamen temeljac za izgradnju Naučno-tehnološkog parka i najavila da će početkom aprila na tom prostoru početi i izgradnja multifinkcionalne laboratorije Elektronskog fakulteta.

„Otprilike u isto vreme kada se inovativne kompanije budu useljavale u Naučno-tehnološki park, u nove stanove useliće se pripadnici snaga bezbednosti i njihove porodice“, kazala je Brnabić.

Prema njenim rečima, multifunkcionalna laboratorija biće izgrađena po originalnom projektu koji je urađen, ali nije realizovan još 1975. Laboratorija bi, dodala je, trebalo da bude završena u mandatu ove vlade.

Brnabić je podsetila da je u Nišu izgrađen savremeni Klinički centar i najavila dalji razvoj niškog aerodroma.

Izvor : N1

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović rekao je da će za izgradnju stanova za pripadnike službi bezbednosti u Nišu iz državnog budžeta biti izdvojeno 800 miliona dinara, a stanovi će biti završeni za 12 meseci.

„Grad je preuzeo obavezu da, paralelno sa izgradnjom stanova, izgradi nedostajuću komunalnu infrastrukturu – toplovodnu mrežu, saobraćajnice, vodovodnu i kanalizacionu mrežu. Završili smo javne nabavke i uradili projekte tako da će ti poslovi vrlo brzo krenuti“, istakao je Bulatović.

On je kazao da će se izgradnjom stanova za pripadnike službe bezbednosti stvoriti uslovi da deo prostora kasarne „Stevan Sinđelić“ koji se nalazi u centru naselja bude iskorišćen za izgradnju vrtića i manjih sportskih terena.

Polaganju kamena temeljca prisustvovali su i ministar odbrane Aleksandar Vulin i ministarka pravde Nela Kuburović.