Brnabić: Ovde sam da pružim podršku Vučiću, da podsetim na greške prošle vlasti

Vesti 07. feb 201921:42 > 22:14
Tanjug/ Dragan Kujundžić

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da je došla na miting u Vranju u okviru predsednikove kampanje "Budućnost Srbije", kako bi građane podsetila na greške prošle vlasti koja se sada nudi kao nova alternativa.

„Važno je da se setimo kako je bilo do pre samo par godina, sada nam se nude razne alternative, a mi smo skloni da zaboravljamo i treba da se setimo grešaka da ih ne ponavljamo“, rekla je Brnabić na trgu ispred Gradske uprave u Vranju gde se okupio veći broj građana.

Premijerka Srbije izjavila je da je došla sa predsednikom države Aleksandrom Vučićem da mu pruži podršku u kampanji „Budućnost Srbije“ i da razgovaraju sa građanima o onome šta je urađeno i kuda Srbija ide.

POVEZANE VESTI

Ona je kazala da za nju nema veće časti nego da radi „rame uz rame“ sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i da je ušla u politiku 2016. godine zato što je u njemu prepoznala novu energiju i želju da se Srbija menja. „Videla sam hrabrost u tom čoveku, da donosi najteže odluke, da preuzme hrabrost za odluke koje su bile neophodne, a decenijama odlagane, zato što ovi koji nam se nude kao nova alternativa, nisu imali hrabrosti i želje da te promene sprovedu“, ocenila je ona.

Brnabić je kazala da je prethodna vlast bila poput elementarne nepogode, jer se ponašala bahto i neodgovorno.

Dodala je da je jedan od lidera Saveza za Srbiju Boško Obradović, do nedavno bio protiv drugih lidera u tom pokretu. „On je vodio kampanju koja se zavala da se oni ne vrate, a sada bi da se vrate i da ostanu što duže“, rekla je Brnabić.

Prema njenim rečima, 2013. Srbija je bila na korak od bankrota, veći broj mladih je odlazio iz zemlje, a nezaposlenost je bila na rekordnom nivou. „Teško mi je da objasnim koliko je situacija u zemlji bila katastrofalna. To su bili računi za neodgovornu politiku, a kada su političari neodgovorni građani plaćaju račune“, ocenila je premijerka.

Ona je kao uspehe vlasti navela i to što je uvedena e-uprava, uspostavljen adresar ulica, podignuta minimalna cena rada, ali i otvoreni Muzej savremene umetnosti i Narodni muzej. „Naš cilj je moderna i pristojna Srbija u kojoj se drugi ne mrze zato što drugačije misle, u kojoj se žene ne mrze i ne iznose vešala“, rekla je Brnabić dok su ljudi skandirali „Vučiću Srbine“.

U kampanji „Budućnost Srbije“ predsednik Srbije Aleksandar Vučić obići će 29 okruga da bi, kako je najavio, građanima predstavio postignute rezultate i govorio o budućim planovima. Građani su informaciju o mitingu u Vranju dobili putem lokalnih medija koji su ih pozivali da dodju tačno u 18 časova na trg ispred Gradske uprave.