Vučić u Vranju: Vlast vodi odgovornu politiku, mnogi bi hteli da sruše Srbiju

Vesti 07. feb. 201919:48 > 20:00
Podeli:
Izvor: Tanjug/Dragan Kujundžić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Vranju da aktuelna vlast vodi odgovornu politiku, čiji je cilj očuvanje mira i stabilnosti koji će omogućiti dalji ekonomski napredak.

Vučić je na mitingu u Vranju u kampanji „Budućnost Srbije“ pozvao građane da budu jedinstveni, jer kako je rekao, mnogo je „onih koji bi hteli da sruše Srbiju, ne samo van zemlje, već i u zemlji koji zbog toga ne bi plakali“. On je građanima kazao da budu strpljivi, da sagledaju realne rezultate njegove politike u čiju realizaciju je uloženo mnogo rada, truda i energije.

POVEZANE VESTI:

Prema njegovim rečima, takva politika omogućila je dolazak investitora, otvaranje fabrika, izgradnju puteva, ali i visinu prosečne plate od 450 evra, za razliku od prethodne vlasti čiji su simbol postala vešala.

„Simbol politike onih koji bi da sruše sve što je urađeno jesu vešala na Terazijama koje su doneli tamo gde su se vešali rodoljubi, to je njihov simbol, a naš simbol su novi investitori, gasovod, putevi“, rekao je on. 

Vučić je kazao da je prethodnu vlast bilo „baš briga“ kada se Crna Gora odvojila i kada je Kosovo proglasilo nezavisnost.

„Ja ne priznajem granice Kosova kao što su oni uradili, u tome se razlikujemo,“ rekao je Vučić i dodao da sumnja da je kompromis sa Prištinom uopšte moguć. 

„Ali moramo da pokušavamo. Treba nam mir za godine razvoja, nove škole, radna mesta, trebaju nam deca koja mogu slobodnu da rastu i to je politika koju ćemo da vodimo“, kazao je Vučić. 

Izvor : Tanjug/Dragan Kujundžić

Vučić je ocenio i da je svet postao nepredvidivo mesto i da Srbija treba da sačuva svoje mesto pod sucem.

„Srbijom neće upravljati ambasade stranih zemalja, već će to činiti građani, Srbija će da vodi srpsku politiku u interesu svojih građana. Sloboda je najveća vrednost i to smo uspeli da sačuvamo i na to sam ponosan“, kazao je on.

Više puta je ponovio da Vranje nikada nije pokleklo, da je uvek bilo junački uz svoj narod i da je znalo kako se čuva država i brani trobojka. On je podsetio da je u Vranju renoviran bolnički centar, da je došla kompanija Geox, da Jumko radi u dve smene, a da će Simpo morati i dalje da napreduje. 

Najavio je da će sutra razgovrati sa radnicima fabrike čokolade Simka, koji su mu pisali zbog teških uslova rada.

Obraćanje u Vranju deo je kampanje „Budućnost Srbije“, tokom koje je predviđeno da predsednik Srbije obiđe 29 okruga, kako je najavio, da bi građanima predstavio postignute rezultate i govorio o budućim planovima. Građani su informaciju o mitingu u Vranju dobili putem lokalnih medija, koji su ih pozivali da dođu tačno u 18 časova na trg ispred Gradske uprave. 

Vučić će sutra u Vranju položiti kamen temeljac za izgradnju stanova za pripadnike službi bezbednosti u tom gradu i obići vinariju Aleksić i fabriku Jumko.