Selaković: Nisam rekao da kampanja "Budućnost Srbije" nema veze sa izborima

Vesti 07. feb 201908:55 > 09:01
N1

Generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković izjavio je da odluka o kampanji "Budućnost Srbije" koju danas počinje Aleksandar Vučić, nije došla iznenada, ali nije negirao njenu vezu sa održavanjem eventualnih vanrednih parlamentarnih izbora.

Predsednik Vučić nije čovek koji radi iznenada i ne povlači ishitrene poteze, ovakve kampanje se vode i u drugim državama, njima se pokazuje šta je sve urađeno i razgovara sa građanima, rekao je Selaković, gostujući na Radio televiziji Srbije.

Prema njegovim rečima, „oni koji bi iz opozicije ovo nazvali predizbornom kampanjom uvek u tome gledaju sami sebe, dakle predsednik Vučić državu obilazi kad god može i posećuje različite krajeve“.

Na novinarsku opasku da to znači da ova kampanja nema nikakve veze sa izborima, Selaković je odgovorio da to nije rekao.

„Vi znate da u Srpskoj naprednoj stranci postojimo mi koji smo smo uvek za izbore, da su to i kolege Stefanović, Đurić i mnogi drugi, ali predsednik je taj koji donosi odluku kao neko ko je najiskusiji, najmudriji da dobro odmeri šta je interes države ne osvrćući se samo na intreres partije“, rekao je on.

Selaković je rekao da očekuje da će građani bez zadrške govoriti Vučiću i šta misle da nije dobro jer je predsednik „vrlo jednostavan čovek“ i preduzmljiv da uradi šta treba kako bi se rešio neki problem.