Nesreća u Doljevcu otvara pitanja: Zašto izvođač radova kupuje auto Koridorima?

Vesti 02. feb. 201918:32 > 18:37
Podeli:
Izvor: N1

Nesreća, u kojoj je poginula jedna i povređeno pet osoba, među kojima i direktor Koridora Srbije Zoran Babić, otvorila je pitanje zašto se prvi čovek ovog državnog preduzeća vozio u automobilu koji je kupila privatna firma angažovana na izgradnji jedne deonice autoputa.

Na snimku nesreće vide se dva automobila koji se zaustavljaju na naplatnoj rampi. Na njh zatim velikom brzinom naleće automobil. Istraga o ovom događaju još je u toku, a ministar unutrašnjih poslova u petak je za Pink naveo šta je do sada poznato.

„Nesumnjivo da je i dosadašnji tok istrage pokazao da je vozilo Koridora neprilagođenom ogromnom brzinom ušlo u pojas gde se nalazi naplatna rampa i udarilo dva vozila koja su se nalazila ispred njih“, rekao je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Međutim, informaciju ministra da se radi o vozilu Koridora, ranije je demantovalo Osnovno javno tužilaštvo u Nišu, koje je navelo da je automobil u kojem je bio Zoran Babić u vlasništvu privatne firme Trejs koja radi na izgradnji jedne deonice Koridora 10. 

POVEZANE VESTI:

U odgovorima na pitanja Insajdera o tome u ovoj kompaniji navode da je kupovina automobila za Koridore bila uslov na tenderu, dok u ovoj državnoj firmi kažu da je to predviđeno ugovorom.

„Predviđena je kupovina i održavanje od strane izvođača radova do šest automobila, u zavisnosti od potrebe Nadzornog organa i investitora, sa unapred definisanim karakteristikama, predviđenoj još u fazi tendera“, naveli su u Trejsu.

„Prema ugovornoj obavezi izvođači radova dužni su da obezbede opremu i vozila za potrebe predstavnika investitora i inženjera (nadzornog organa), a u cilju realizacije projekta. Opremu i vozila predstavnici investitora i inženjera koriste tokom cele realizacije projekta, a postaju vlasništvo investitora tek po završetku svih radova i okončanju Ugovora“, saopštili su Koridori Srbije.

Iz dokumentacije koja je javno dostupna nije moguće utvrditi da li je i kada navedena ova obaveza, zbog čega je Transparentnost Srbije od Koridora zatražila svu dokumentaciju u vezi sa ovim poslom. Ipak, direktor ove organizacije Nemanja Nenadić kaže da u svakom slučaju ovaj posao nije uobičajen.

„Ako su svi potencijalni ponuđači znali da imaju takvu obavezu, onda bi oni zaračunali trošak automobila u krajnju cenu i Koridori bi samo posredno takođe platili te automobile ne bi ih dobili na poklon. Možda je u pitanju želja da se zaobiđe procedura javnih nabavki samih tih službenih autmobila za potrebe državnog preduzeća“, smatra Nemanja Nenadić.

Nenadić, međutim, ističe da je još opasnija druga varijanta – da je takva obaveza ugovorena naknadno sa firmom koja je dobila posao.

„To bi onda praktično bila iznuda. Da se dobije nešto nakon što je odabrana najpovoljnija ponuda i u svakom slučaju bi kreiralo neprimerene odnose između izvođača radova i investitora koji treba da nadzire i da isprati da li su radovi dobro izvedeni“, rekao je Nenadić.

Ugovor sa firmom Trejs potpisan je u aprilu 2013. godine, a pokušaji televizije N1 da o ovom poslu razgovara sa tadašnjim direktorom Koridora Dmitrom Đurovićem ostali su bez uspeha. Trejs je inače naveo da su Koridori zahtev za nabavku automobila iz tendera uputili tek u decembru 2017. godine, kada je na funkciji direktora bio Zoran Babić.