Teška nesreća kod Doljevca, jedna osoba poginula, među povređenima i Zoran Babić

N1

Jedna žena je poginula, a pet osoba je povređeno u teškoj nesreći koja se dogodila na autoputu kod Doljevca, potvrđeno je za N1 u Kliničkom centru Niš. Među povređenima je i direktor "Koridora Srbije" Zoran Babić.

Zoran Babić je zadobio prelom butne kosti, ali je van životne opasnosti. Babić se nakon udesa obratio medijima, a njegova izjava – izazvala je niz reakcija na društvenim mrežama, gde je okrakterisana kao „neprimerena“. 

Potpuno smrskani automobili – slika koja stiže sa naplatne rampe Doljevac. U teškoj saobraćajnoj nesreći, koja se dogodila jutros oko osam časova, jedna žena je nastradala. U lančanom sudaru tri vozila – petoro je povređeno, a među njima i direktor javnog preduzeća „Koridori Srbije“, Zoran Babić. 

Troje lakše povređenih je iz Kliničkog centra u Nišu pušteno kući, jedna osoba je zadržana na lečenju, a Babić koji je zadobio prelom butne kosti, prebačen je u Beograd. Lekari navode da je njegovo stanje stabilno. 

„Zoran Babić je kod nas, nakon prijema, nakon dijagnostike koja je urađena, CT po protokolu i sve što je bilo potrebno, konstatovali smo pelom leve butne kosti sa dislokacijom fragmenata, konstatovali smo povredu L1 pršljena bez neuroloških ispada, neće biti problema sa kičmom, nakon pregleda neurologa“, rekao je direktor KC Niš Zoran Radovanović.

N1

Još zvanično nije poznato šta je bio uzrok udesa, a upit televizije N1 upućen tim povodom Ministarstvu unutrašnjih poslova – ostao je bez odgovora. Na mestu nesreće obavljen je uviđaj, a iz Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu najavljuju da će se o slučaju više znati sutra. Ipak, „Večernje novosti“ prenose svoja nezvanična saznanja.

„Udes se dogodio na naplatnoj rampi kada je vozilo u kome se nalazio Babić, usled velike brzine i guste magle koja je smanjila vidljivost čak na 15 metara, promašilo kanal za elektronsku naplatu putarine i udarilo u vozilo koje je na rampi čekalo na naplatu putarine.“

Da je u stabilnom stanju i van životne opasnosti, potvrdio i sam direktor Koridora Srbije. U izjavi za list „Kurir“, Zoran Babić je poručio da je „dobro prošao“. No, prvo obraćanje medijima nakon teške saobraćajne nesreće, sa smrtnim slučajem – Babić je iskoristio da se našali.

„Sva sreća živ sam i još ću vas gnjaviti. Nisam životno ugrožen, ali imam prelome noge, butne kosti najverovatnije, sada se sve utvrđuje. Nalazim se Kliničkom centru NIš i ovde su lekari i sestre predivni. Dobro sam prošao“, rekao je Babić za „Kurir“.

Na društvenoj mreži Tviter – niz reakcija, u kojima je Babićeva izjava okarakterisana kao „neumesna“ i „neprimerena“. Među tvitovima i pitanje – da li će Babić podneti ostavku ukoliko se istragom utvrdi da je njegov vozač izazvao udes?