Ministarstvo čestitalo Božić patrijarhu Pavlu, Vulin kaže – glupa greška

Vesti 07. jan 201919:39 > 19:45
Tanjug/Ministarstvo odbrane Srbije/Goran Stanković

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je da kao levičar ne veruje u kažnjavanje radnika i da neće kazniti, ni otpustiti radnicu iz Uprave za odnose sa javnošću Ministarstva odbrane koja je napravila grešku u božićnoj čestitki.

Vulin je u saopštenju naveo da se retko oglašava povodom „histeričnih i zlonamernih napada“, ali da je morao da se oglasi zbog „glupe greške“ Uprave za odnose sa javnošću koja je umesto patrijarhu Irineju, Božić čestitala preminulom patrijarhu Pavlu.

On je dodao da je greška odmah primećena i ispravljena, ali da je medijima bilo važnije da „napadnu i omalovažavaju“ njega, da je pogrešio ime patrijarha.

„Danas je Božić, radujem se ako ste u svojim očima ispali veliki i duhoviti, radujem se što ste bezgrešni“, napisao je Vulin.

On je rekao da je grešku napravila radnica koja danas „nije mirna sa svojom porodicom“ i koja se plaši da li će biti kažnjena zbog greške koju je počinila.

„Ja sam socijalista, levičar, ne verujem u kažnjavanje radnika za svaku grešku, neću je ni kazniti ni otpustiti, a posebno ne na dan kada se ljudi vole i kada jedni drugima praštaju. Uživajte u prazniku, možda vas nečemu i nauči. Hristos se rodi i svako dobro“, naveo je Vulin.