Stojana Veljković: Prete mi, nude mi za kuću pare na ruke

Vesti 06. jan 201918:01 > 19:47
N1

Stojana Veljković iz Boljevaca, koja odbija da se iseli iz kuće koja se nalazi na trasi Koridora 11, tvrdi da zbog toga dobija pretnje, zbog čega je njena kuća pod pojačanim policijskim nadzorom.

Dok postupak pregovora sa Putevima Srbije još traje, pretnje su, kaže, nastavljene, a u međuvremenu dobila je i, kaže, nepristojne ponude od direktora tog preduzeća Zorana Drobnjaka.

POVEZANE VESTI

Stojani Veljković za Badnje veče niko neće doći u goste. Ceo komšiluk se odselio, i kuće su im srušene – njena je ostala poslednja. Bilo je, međutim, nezvanih gostiju, zbog kojih umesto praznične trpeze, na stolu stoji policijski izveštaj. Pored kapije je, kaže, videla parkirani automobil i izašla da vidi o čemu se radi.

„Ispred kuće – dvoje. Kako sam se ja pojavila, ispred mene kaže – ni korak da nisi napravila, ubiću te. A kad ćeš da potpišeš? Pitanje je bilo – kad ćeš da potpišeš. Ja sam se presekla, samo sam potrčala nazad i vikala: Ivice, sine, napadnuta sam, dođi, pomozi mi“, prepričava Veljkovićeva.

Sin je izašao i pozvao policiju, koja je odlučila da češće obilazi njihovu kuću i legitimiše sumnjive osobe koje se tu zateknu. Stojana sumnja da je u pitanju bila direktna pretnja. Ona, naime, treba da potpiše rešenje koje znači da se slaže sa procenom vrednosti njene kuće, koju država mora da otkupi zbog izgradnje Koridora 11. Procena sudskog veštaka daleko je od iznosa koji ova samohrana majka priželjkuje, pa joj je, tvrdi, nakon što se požalila medijima, direktor Puteva Zoran Drobnjak ponudio da razliku od 20.000 evra dobije „na ruke“.

„Šta je to? Kaže – garancija. Koja garancija, pa tu nema ništa napismeno, ko garantuje, kako se to tako daju pare? Ko će to da da? Kaže – neki ljudi. Kaže – nisi zadovoljna sa 20.000 evra? Reko’ Drobnjak, ja neću pare na ruke. Niko od ovih što je isplaćen nije dobio pare na ruke, svi su isplaćeni preko žiro računa. Šta to znači? Kaže, hoćeš 25.000? Kao da se pogađamo na pijaci. Ma neću nijedan dinar tako na ruke, jel ti jasno“, kaže Veljkovićeva.

U Putevima Srbije kratko odgovaraju – sa Stojanom su pregovori u toku, ali demantuju da se bilo kakvi dogovori vode van institucija.

Da će joj biti isplaćeno onoliko novca koliko sama misli da kuća vredi, obećao joj je, kaže, lično predsednik države. Tada su tabloidi bliski vlasti objavili kako je Vučić rešio Stojanin problem, prenoseći pohvalu koju, kaže, nikad nije izgovorila.

N1

„Ovo ja nigde nisam dala. To je samo njihova propaganda da bi dobili poene. Da bi sebe opravdali da su rešili problem. Neka dođe predsednik Aleksandar Vučić da vidi da li je ono što je obećao tako. Da vidi moju agoniju. Da li njegova deca ovako dočekuju Badnji dan“, pita Veljkovićeva.

Ni Vučić ni tabloidi, nakon objave da je problem rešen, Stojanin slučaj nisu uzimali u usta. U Putevima Srbije za N1 sada kažu da Stojanina kuća više ne remeti izgradnju koridora i da neće smetati u narednim fazama.