Opersku pevačicu romske nacionalnosti javno pretresali u Maksiju u Novom Sadu

Vesti 29. dec 201822:08 > 22:23
Facebook/Nataša Tasić Knežević/Screenshot

Operska pevačica Nataša Tasić Knežević objavila je na svom Fejsbuk profilu da su je u Maksi supermarketu, u blizini autobuske stanice u Novom Sadu, javno pretresali misleći da je nešto ukrala.

Tasić Knežević je u kratkom video snimku objasnila da je u Maksi ušla da kupi indijski orah i da je, budući da ga nije bilo, krenula da izađe iz prodavnice kada je zapištao senzor. U tom trenutku je iz prodavnice izlazilo još dvoje ljudi, ali je osoblje zaustavilo samo nju, jedinu Romkinju.

„Jedino su meni tražili da celu torbu ispraznim, sve džepove, skinem jaknu, sve kompletno, i da izađem napolje. Poslovođa je rekla da su oni i dalje novi i da njima pišti (senzor). Ja sam njima rekla: ‘Ako ste meni rekli da ja sve izvadim iz svog ranca – pritom nemam ništa u rancu sem nota, knjiga i novčanika, što su oni na kraju i videli – zašto onda niste tražili i ovim ljudima koji su prošli posle mene, a pištali su, da se isto vrate i da sve izvade“, ispričala je Tasić Knežević.

Dodala je i da joj se poslovođa supermarketa izvinila, ali da su joj pojedini prisutni kupci dobacivali da se zna zašto baš nju pretresaju, aludirajući na njenu nacionalnost.

Nataša Tasić Knežević je solistkinja u stalnom angažmanu Opere Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu, od januara 2018. 

OEBS ju je 2012. godine proglasio jednom od naistaknutijih Romkinja u svetu.