Presretnuto vozilo člana komisije za nestale bebe, slučaj prijavljen policiji

Vesti 29. dec 201816:36 > 16:39
N1

Policijsko vozilo u kome je bilo štićeno lice Radiša Pavlović, član vladine komisije za nestale bebe, sat iza ponoći je presretnuto na putu ka Kniću, kod sela Zabojnica.

Vozilo „Reno laguna“ u kome su bila dva nepoznate osobe, pretekle su „Pežoa 407“, u kome su bili policajac i Pavlović, kretalo se sredinom puta onemogućujući da ga bilo ko pretekne.

U izjavi za N1 Pavlović kaže da je vozač „lagune“ uključio sva četiri migavca, mahao kroz prozor da auto iza stane i predstavio se da je i on u policijskom autu.

„Potom sam rekao vozaču-policajcu da da gas i da se udaljimo. I ranije sam imao slične incidente na putu ka kući. Policajac je sastavio službenu belešku i sve je prijavljeno Policijskoj upravi Kragujevac“, kaže za N1 Radiša Pavlović.

Prema njegovim rečima, tužilaštva u Srbiji pokrenula su 65 istraga u vezi sa nestalim bebama iz porodilišta.

„Moji saradnici i ja smo trn u oku ljudima koje očekuje malo veća kazna za sve ovo, a nas roditelje treba da očekuje istina i pravda za našu decu. Obzirom da mi vodimo paralelne istrage, a država svoje, znam da smo meta, i bićemo te meta, ali nećemo stati“, kazao je Pavlović.