Predsednik skupštine Vršca, s govornice, traži da odbornica DS dobije otkaz

Vesti 24. dec 201818:14 > 19:27
N1

Predsednik Skupštine Vršac Nenad Baroš, nedavno je javno, na sednici, zatražio da se odbornici opozicije Dragani Rakić uruči otkaz u gradskoj biblioteci, gde je zaposlena. Dragana Rakić, potpredsednica DS i odbornica u Skupštini grada Vršca, istakla je da ovo nije prva manifestacija "nasilnog ponašanja u lokalnom parlamentu" prema opoziciji.

Dodala je da to prerasta u dominantan model delegitimisanja političkih neistomišljenika.

Na sednici gradske skupštine u Vršcu predsednik Nenad Baroš izjavio je da neće glasati za produženje mandata sadašnjoj direktorki Biblioteke Vesni Zlatičanin, ukoliko se ne reše međuljudski odnosi u samoj biblioteci.

A na tom putu smetnja je čini se, Dragana Rakić, potpredsednica DS i odbornica u Skupštini grada Vršca.

„Predsednik Skupštine Nenad Baroš, inače član Srpske napredne stranke, je javno, za skupštinskom govornicom, prozvao direktorku gradske biblioteke u Vršcu, Vesnu Zlatičanin, koja je, takođe, član Srpske napredne stranke, i od nje je zatražio da mi da otkaz, zato što ja navodno ne poštujem radnu disciplinu“, kaže Rakićeva.

Što je, kako ona tvrdi, netačno. Tvrdi i da je iz Srpske napredne stranke već neko vreme prate.

„Oni imaju jedan veliki dosije o svim ljudima koji se suprotstavljaju ovoj vlasti i svima nama koji ne pristajemo da budemo robovi već slobodni građani“, dodaje Rakićeva.

Njena stranačka opredeljenost, kao i tekstovi koje povremeno objavljuje, prema njenim rečima, glavni su uzroci ovakve odluke. A da nema bilo kakve pretnje niti obeležja krivičnog dela, kao ni otkaza, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović. Tvrdi – vlast se bori za zapošljavanje ljudi, a ne za njihovo otpuštanje.

„Po meni je dobro da se ne desi nikakva loša stvar ni toj ženi, niti bilo kome drugom. Ne mislim u fizičkom smislu, tu se sigurno ništa loše neće desiti. Mi smo Vlada koja se trudi da zaposli što više ljudi. Uvek mislim da je dobro da ljudi imaju posao, naravno ako ga dobro rade i ako ne rade ništa što je suprotno zakonu i moralu“, rekao je ministar Stefanović.

A da su pretnje učestala pojava kod neistomišljenika partije koja je na vlasti, pokazuju i nedavni verbalni napadi na samostalnu poslanicu Mariniku Tepić. „Marinika shvati, nećemo stati“, parola je uz koju su Mariniki Tepić upućivane pretnje u proteklih godinu dana, a nedavno je istu parolu iskoristio i poslanik SNS Vladimir Đukanović, obrativši joj se putem Tvitera.

N1