CarGo: Oduzeto nam je još jedno vozilo, sudstvo da reaguje

Vesti 24. dec 201812:36 > 12:43
CarGo

Car Go vozaču saobraćajna policija i inspektori oduzeli su vozilo u Beogradu, saopštila je ta kompanija.

CarGo je precizirao da je njihovom partneru vozaču tokom vikenda Goranu Barbiću u „organizovanoj akciji četvorice saobraćajnih policajaca i trojice inspektora oduzeto je vozilo u Beogradu“, što je treći slučaj da se CarGo vozaču nelegalno oduzima sredstvo za rad.

Direktor kompanije CarGo Vuk Guberinić je rekao da se „nastavlja progon CarGo vozača“ i da se u ime kompanije izvinjava građanima koji nisu mogli da dobiju vozilo na vreme tokom vikenda.

POVEZANE VESTI

„Misle da će nas uplašiti, ali sve veći broj vozača i korisnika pokazuje da će CarGo opstati i pobediti. Nećemo stati sa radom, već ćemo stati na put taksi mafiji i kartelima koji pljačkaju građane godinama. Ovo očigledno predstavlja zlopotrebu države, a izgleda da je iznova protivzakonito korišćen prikriveni islednik“, izjavio je Guberinić.

Do incidenta je došlo, kako navodi CarGo, kada je Barbić odvezao klijentkinju na željenu destinaciju, gde su ga sačekali saobraćajci i rekli mu da je „ovo vanredna akcija i da su ih pozvali da dođu“. Dodaje da mu je klijentkinja nakon dolaska rekla „naplati mi vožnju“, a CarGo usluga se ne naplaćuje kešom, već preko aplikacije.

Barbić je dodao da mu je već tada, dok je klijentkinja bila u vozilu, prišao saobraćajni policajac koji je tražio dokumenta i ključeve od auta i da uopšte ne zna kako je policajac shvatio da je u pitanju CarGo vozilo.

„Rekli su samo da ja nelegalno obavljam taksi delatnost, a kao dokaz su pokazali račun na telefonu“, istakao je Barbić i dodao da CarGo nije taksi i da sve usluge i naplaćuje elektronski.

CarGo

Barbić je rekao da „ne zna kada je klijentkinja stigla da da izjavu, jer se sve odigralo jako brzo i ona je otišla, delovalo je kao da je njena izjava već bila napisana“.

Kompanija CarGo reagovala je ovim povodom i kao u prvom slučaju oduzimanja vozila CarGo partneru vozaču, pa će Barbiću biti obezbeđeno zamensko vozilo kojim će moći da nastavi sa radom, a kompanija će snositi sve troškove, dodaje se u saopštenju.

CarGo je podsetio da je beogradska policija 12. decembra već zaplenila jedno vozilo CarGo partnera vozača, po, kako su naveli, “nalogu ministarke saobraćaja Zorane Mihajlović”. Nakon toga dogodio se jop jedan slučaj odluzimanja vozila.

Kompanija CarGo apelovala je na sudstvo da sagleda ove slučajeve i da preduzme sve neophodne zakonske mere kako bi zaštititla naše partnere vozače i građane od dalje represije i zloupotrebe.