Jakšić: Najbolje bi bilo da se Branka Milić dobrovoljno preda

Vesti 13. dec 201814:17 > 14:19
Izvor: N1

Spoljnopolilitički komentator Boško Jakšić izjavio je da diplomatije Srbije i Crne Gore moraju da reše slučaj optužene u slučaju pokušaja terorizma Branke Milić, koju naziva "srpskim Azanžom", a koja je pobegla u Ambasadu Srbije u Podgorici, i istakao da bi najbolji izlaz iz situacije bio da se ona dobrovoljno preda.

„Čini mi se da je jedina opcija, ako diplomatija treba da razreši problem, a treba, onda je to ubediti gospođu Milić u ambasadi da se vrati na suđenje uz garancije da neće biti, ne znam, maltretirana, da neće biti odvođena u samicu, i uz jedno čvrsto obećanje srpskih vlasti da će pažljivo pratiti slučaj i ponuditi joj svaku pravnu pomoć koja je neophodna”, rekao je Jakšić Radiju Slobodna Evropa.

POVEZANE VESTI

Kako je rekao, u suprotnom, diplomatska afera preti da dodatno ošteti odnose Beograda i Podgorice, u vremenima konfliktnog tumačenja istorije, preciznije oko ujedinjenja Jugoslavije pre 100 godinu.

„Šta bi bila alternativna varijanta: da crnogorske snage bezbednosti upadnu u ambasadu i napravi se skandal neviđenih razmera ili da u ambasadi unedogled čuvaju optuženu za učešće u ovom pokušaju državnog udara. Ni jedna ni druga varijanta ne zvuče realno“, rekao je Jakšić.