Đilas tužio poslanika SNS iz Čačka za klevetu

Vesti 11. dec. 201812:52 > 12:53
Podeli:
Izvor: N1

Jedan od lidera Saveza za Srbiju Dragan Đilas tužio je narodnog poslanika Srpske napredne stanke iz Čačka Marka Parezanovića za klevetu, zbog izjave koju je dao loklanom portalu "Morava info", objavio je danas taj portal.

Parezanović, koji je i jedan od poverenika Gradskog odbora SNS u Čačku izjavio je polovinom septembra za taj portal da je nekoliko dana pre početka zasedanja Skupštine Čačka „u jednom restoranu u Gornjem Milanovcu (Dragan) Đilas ponudio 50.000 evra dvojici odbornika skupštinske većine, da ubuduće ne dolaze na sednice Skupštine“.

Njegova izjava objavljena je na portalu u tekstu pod naslovom „Parezanović: Teško ćemo sačuvati većinu u čačanskoj skupštini!“.

Đilas je nekoliko dana posle objavljivanja tog teksta, na konferenciji za novinare u Čačku, demantovao Parezanovića.

Funkcionera SNS Parezanovića tužio je za klevetu i lider Dveri Boško Obradović koji traži materijalnu odštetu od 300.000 dinara zbog „pretrpljenih duševnih bolova“ koje mu je Parezanović naneo iznošenjem „neistinitih optužbi“ na konfrenciji za novinare u Čačku.

Parezanović je izjavio da je Obradović tokom kampanje za predsedničke izbore „prao novac koji je dobio od države za kampanju, tako što je pravio višemilionske fiktivne račune sa preduzetničkim radnjama čiji su vlasnici njegovi prijatelji i funkcioneri Dveri“.