Simić: Nepredvidivi potezi usijanih glava u Prištini

Vesti 11. dec 201809:04 > 09:08
Podeli:
Izvor: Tanjug/Sava Radovanović

Poslanik Srpske liste u Skupštini Kosova Igor Simić izjavio je da takse na srpsku robu otežavaju život Srba na Kosovu i da bi dodatne mere, koje se najavljuju, "najdirektnije ugrozile opstanak i egzistenciju srpskog naroda".

„Ne možete ni da predvidite šta se sve mota u usijanim glavama u Prištini i kakvi su budući potezi koji će najdirektnije ugroziti mir i bezbednost svih na Kosovu, a posebno Srba“, rekao je Simić za RTS.

Prema njegovim rečima, zabrana dolaska srpskih funkcionera na Kosovo bio bi još jedan „udarac smirivanju tenzija“, jer su svi zvaničnici Srbije koji su bili na Kosovu pozivali na mir.

Simić je rekao da mir nema alternativu, ali i da Srbi ne mogu da prihvate ugnjetavanje koje će direktno ugroziti njihov fizički opstanak na Kosovu.

Za eventualno ukidanje platnog prometa u pogledu korišćenja dinara, on je rekao da bi to značilo i da je neko u Prištini „odlučio da ovde ne bude mir“.

Rekao je i da Srbi na Kosovu nastavalju sa „mirnim, demokratskim protestima“.

„Pozivamo međunarodne predstavnike, ovde u Prištini i u Briselu, da umesto anemičnih upozorenja najdirektnije pozovu Prištinu da prekine sa potezima koji ugrožavaju opstanak Srba na Kosovu i podrivaju dijalog u Briselu“, rekao je Simić.