Opština Voždovac: VK Partizan opstruiše rad SC na Banjici

Vesti 07. dec 201818:42 > 18:47
N1

Predsednik Opštine Voždovac Aleksandar Savić rekao je da je namera da se obnove bazeni na Banjici, a ne da se uguši vaterpolo klub Partizan i naveo da taj Sportski centar pripada Opštini i građanima, a ne klubu, sedmostrukom prvaku Evrope.

Opština Voždovac i vaterpolo klub Partizan su u sporu oko prava korišćenja bazena u Sportskom centru Voždovac na Banjici.

„Namera nam je bila da Centar vratimo opštini i građanima Voždovca koji su ulagali u njega, da ga uredimo i obnovimo bazene. Кao što podržavamo i pomažemo druge sportske klubove, tako želimo da podržimo i VК Partizan – jedan od najtrofejnijih klubova u Srbiji i Evropi. Iako je Opština rukovodstvu kluba na sastanku 2016. godine, ponudila da finansira sve željene termine za treninge igrača, termine svih utakmica, kao i školu vaterpola za decu, do danas nije stigao odgovor od VК Partizan“, rekao je Savić na konferenciji za novinare.

Čelnici vaterpolo kluba Partizan su u više navrata govorili o teškoj finansijskoj situaciji i dugovima u kojima se nalazi klub, da igrači treniraju u hladnoj vodi i pozvali sve zainteresovane da pomognu.

Savić je rekao da je dug vaterpolo kluba Partizan za struju na dan 31. marta 2018. godine iznosio 117 miliona dinara, da je dug za vodu 42 miliona dinara u junu ove godine i da su svi računi kluba blokirani.

„To pokazuje da novac nije išao tamo gde treba. Zato ćemo dati sve od sebe da uložimo sredstva u bazene i napravimo najbolje uslove, kako bi naši vaterpolisti osvojali još zlatnih medalja. Da omogućimo da, ne samo 350 dece koja treniraju vaterpolo, već i ostalih 20.000 voždovačke dece mogu da se kupaju u toplim bazenima na Banjici“, dodao je on.

POVEZANE VESTI

„Želimo da u Partizanu ne brinu o tome da li je voda topla, da li su čiste prostorije, u kakvom stanju je bazen i da li će biti rekonstruisan, već samo da treniraju i igraju, što je i najvažnije za sve sportiste, a na Opštini je da obezbedi najbolje uslove za bavljenje sportom najboljeg vaterpolo kluba“, naveo je Savić.

On je rekao da rukovodstvo Partizana „nije želelo dogovor i pomoć koju im je ponudila Opština Voždovac“ i optužio čelnike slavnog kluba da na sve načine pokušavaju da opstruiraju rad SC na Banjici.

„Isključuju struju zakupcima, ne dozvoljavaju sprovođenje besplatnih sportskih aktivnosti za đake, koji su deo programa Grada, a poslednji u nizu takvih pokušaja je i današnje nelegalno rušenje ispred lokala dva najveća zakupca opštine Voždovac, čime im je onemogućen rad“, naveo je Savić.

Savić je naveo da je Izvršni odbor opštine Savski venac 1992. godine preneo pravo korišćenja vaterpolo klubu Partizan, „a da to pravo nikada nije imao“.

„Na osnovu toga 1994. briše se iz registra Privrednog suda Sportski centar Banjica i pripaja vaterpolo klubu Partizan. Gradska opština Voždovac se 2011. godine upisuje u katastar nepokretnosti kao korisnik nepokretnosti na Banjici. Iste godine opština Savski venac tuži opštinu Voždovac radi utvrđenja prava korišćenja, a spor je okončan u oktobru 2016. godine presudom Apelacionog suda, kojom je potvrđeno pravo korišćenja Gradskoj opštini Voždovac. U decembru 2017. godine doneto je rešenje grada Beograda kojim su ove nepokretnosti date na korišćenje SC Voždovac“, rekao je on.

„Vaterpolo klub Partizan nikada nije bio, niti je vlasnik ovih nepokretnosti, što se sve može proveriti u katastru“, dodao je on.

Savić je rekao da je posle odbijanja rukovodstva Partizana da postupi po rešenju gradonačelnika i preda prostorije SC na Banjici Ustanovi sportski centar Voždovac na korišćenje, ta ustanova bila prinuđena da podnese tužbu za iseljenje kluba iz Sportskog centra.

On je pozvao na razgovor sve koji treniraju na Banjici, kako bi im prikazao podatke.

„Spreman sam da podnesem ostavku na mesto predsednika opštine, ukoliko sve danas izneto nije tačno i istinito“, rekao je Savić i pozvao rukovodstvo Partizana da „tendenciozno ne stvara zlu krv i ne okreće decu i roditelje protiv Opštine“.