Antena: Milovanović novi vlasnik Prve i O2, akvizicija vredna 180 miliona evra

Vesti 04. dec 201821:56 > 22:11
N1

Kompanija Antena grupa, u čijem vlasništvu se nalaze Prva televizija, O2 TV, Prva TV Crna Gora, Play Radio, šest kablovskih kanala i portali prva.rs, o2tv.rs i b92.net, postigla je dogovor sa Srđanom Milovanovićem o preuzimanju 100 odsto osnivačkih prava Antena grupe u Srbiji i Crnoj Gori, a vrednost akvizicije iznosi 180 miliona evra.

Postupak izdavanja dozvole od strane regulatornih tela je u toku, naveli su u saopštenju

PROČITAJTE I:

Krajem 2009. godine Antena grupa preuzela je Fox televiziju u Srbiji, a u septembru 2010. promenila je naziv u Prva srpska televizija. Kako navode, promena osnivačkih prava deo je poslovne strategije kompanije Antena grupe, koja će se fokusirati dalje na razvoj osnovne delatnosti i poslovanja.

„Grupacija je ovim poslovnim potezom ostarila impresivan uspeh. U vreme kupovine Fox televizije u Srbiji 2009. godine, stanica je imala svega 4 odsto udela tržišta, a danas, osam godina nakon ozbiljnih ulaganja I kontinuiranog širenja delatnosti, medijska kuća ima čak 45 odsto udela u tržištu i jedna je od najzdravijih medijskih kompanija u zemlji“, piše u saopštenju.

Dodaju da Srđan Milovanović poseduje bogato iskustvo u medijskom i telekomunikacionom poslovanju, a da akvizicija predstavlja izazov koji će, navode, pozitivno uticati na celokupan razvoj medijskog tržišta Srbije.

„Sa velikim zadovoljstvom najavljujem preuzimanje jedne od najprestižnijih medijskih kuća u Srbiji i Crnoj Gori, koju je punih osam godina kreirao i vodio sjajan domaći tim pod vođstvom Antena grupe. Imajući u vidu besprekoran imidž i odlične rezultate poslovanja medijskog giganta, ciljevi i planovi će se kretati u pravcu suverene gradnje i daljeg razvoja ove ugledne medijske kuće, uvećanja produkcionih kapaciteta i širenja medijske platforme. Ambiciozne planove jačanja liderske pozicije kompanije kako u zemlji, tako i u regionu sprovodiće isti tim ljudi koji važe za vrhunske profesionalce i jedne od najboljih u domaćoj medijskoj industriji. Radujemo se novim uspesima koje ćemo zajedno graditi i ostvariti u periodu pred nama, a u korist vernih gledalaca i slušalaca kojima obećavamo još raznovrsniji i bolji programski sadržaj“, izjavio je novi vlasnik Srđan Milovanović.