Uručeni ključevi 25 stanova pripadnicima VS i Ministarstva odbrane

Vesti 01. dec 201814:06 > 14:12
Shutterstock

Ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba general-potpukovnik Milan Mojsilović uručili su ključeve 25 stanova aktivnim i penzionisanim pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Vulin je tom prilikom naveo da je od početka godine rešeno stambeno pitanje za 704 porodice.

„Vojska Srbije ponovo gradi sistem. Mi pokazujemo da brinemo o svakom svom čoveku bez obzira da li je aktivni pripadnik Vojske Srbije, ili je penzionisano lice, bez obzira da li je vojno lice ili civilni nameštenik“, rekao je Vulin, a saopštilo Ministarstvo odbrane.

On je ocenio da ljudi sada imaju razloga da veruju svojoj Vojsci i državi i budu deo sistema odbrane.

„Priđite sistemu odbrane, budite deo sistema odbrane i treba da znate da će se o vama brinuti od prvog dana kada postanete naš pripadnik pa do poslednjeg dana. Svaki pripadnik sistema odbrane može i mora da se oslanja na svoju Vojsku i na svoju državu“, kazao je on.

Stambeno pitanje rešila je i porodica majora Saše Premovića, načelnika Centra Ministarstva odbrane Novi Pazar.

„Posle šest prekomandi i bezmalo trideset godina radnog staža provedenih u jedinicama Vojske Srbije i Ministarstva odbrane dobio sam ključeve dvoiposobnog stana u garnizonu Raška, mestu odakle sam i krenuo svoj životni put davne 1970. godine“, kazao je major Premović.