Vida Ognjenović: Ono što se govori u parlamentu, sprovodi se na terenu – šipkama

Vesti 28. nov 201820:39 > 20:58
N1

U zgradi beogradske opštine Stari grad održan je skup pod nazivom "Stop krvavim košuljama", na kojem je govorilo više javnih ličnosti o atmosferi u Srbiji posle prebijanja jednog od lidera Saveza za Srbiju Borka Stefanovića u Kruševcu.

Tom prilikom je poručeno da se srpsko društvo budi i da su svi užasi koji se dešavaju sumrak pre svitanja.

Navedeno je i da je napad na Stefanovića bio upozorenje šta sve batinaši mogu da urade svim građanima koji imaju drugačije mišljenje od aktuelne vlasti.

„Mi podanici nećemo biti“, rekao je Stefanović i najavio da će u petak u 19 časova ponovo biti u Kruševcu, kako bi pokazali da ih „nisu slomili, zaustavili i uplašili“.

POVEZANE VESTI

Šta god uradili, šta god pokušali, gde god nas razbijali, gde god nas napadali nećete nas zaustaviti i nećete zaustaviti promenu i pravdu koja dolazi u Srbiju, rekao je lider Saveza za Srbiju Borko Stefanović.

Nasilje prema Borku Stefanoviću i svima onima prema kojima se primenjuje treba osuditi, poručio je dramaturg Siniša Kovačević.

„Čarobna reč koja će otvoriti gvozdena vrata je „bojkot“, i to bojkot svega njihovog, od pekara i novina do parlamenta i izbora. Oteto je ono što je najsvetije – sloboda. Kad nema slobode, nema ničega, nema ni neba nad nama. Sledeće su direci, betonska ograda i žica – u logor će nas smeštati“, rekao Kovačević.

Književnica i rediteljka Vida Ognjenović ukazala je da su parlament i parlamentarni život u Srbiji opstruisani, jer zemljom upravlja jedan čovek. Ona je naglasila da sve ono što se dešava u Skupštini Srbije, sve te pretnje i uvrede koje izriču poslanici SNS, članovi te partije na terenu sprovode u delo – „šipkama po glavi“.

„Mislim da je sve ovo uticaj našeg parlamenta. Naš parlament je arena lavova koji reže i ujedaju na sve strane i koji imaju jedini zadatak, a to je da onemoguće opoziciju da kaže i jednu reč“, rekla je Ognjenović.

Na tribini su govorili i novinarka Biljana Lukić, koju su predstavnici SNS često napadali zbog onog što objavljuje na društvenoj mreži „Tvitter“ i glumci Tihomir Stanić i Sergej Trifunović.