Kuburović: Radoičić saslušan da bi se otklonila svaka sumnja

Vesti 27. nov 201818:18 > 18:24
Izvor: Tanjug

Milan Radoičić saslušan je u ponedeljak kako bi se otklonila svaka sumnja da je učestvovao u ubistvu Olivera Ivanovića, rekla je ministarka pravde Nela Kuburović.

„Milan Radoičić saslušan je u ponedeljak kako bi se otklonila svaka sumnja da je učestvovao u ubistvu Olivera Ivanovića“, rekla je ministarka pravde Nela Kuburović TV Prva.

Ona je navela da je tužilaštvo saslušalo sva lica na osnovu zamolnice Prištine, da Priština nije uzvratila u istoj meri, kao i da od početka sprovođenja predistražnih radnji nije pokazala nameru da se otkriju stvarni počinioci i nalogodavci ubistva Olivera Ivanovića, naglasila je Kuburović.

Prema njenoj oceni, upravo s namerom da se postupi po svim zamolnicama Prištine, policija je tužilaštvu za organizovani kriminal dozvolila da obavi razgovor sa Milanom Radoičićem.

„Priština čak nije odgovorila na sve zamolnice upućene još u februaru mesecu…Priština od početka sprovođenja predistražnih radnji nije pokazala stvarnu nameru da se otkriju stvarni počinioci i nalogodavci ubistva Olivera Ivanovića. To pokazuje da su odbili pre svega da zajednički sa Beogradom sprovode istažne radnje, i EULEX je to takođe odbio“, rekla je Kuburović.

POVEZANE VESTI

Ona je naglasila da Priština čak nije odgovorila na sve zamolnice koje su još u februaru mesecu upućene.

„Dugo smo čekali i zapisnik sa uviđaja. To je prvi dokaz koji se nalazi u jednom predmetu. Tek nakon nekoliko meseci je dostavljen Beogradu, a nakon toga po drugim zahtevima Tužilaštva za organizovani kriminal nije ni postupljeno. Tražili smo i čaure sa mesta uviđaja i to nije dostavljeno iako su postojale lažne tvrdnje da takav zahtev Prištini nikad nije upućen. Nakon naše urgencije i dokaza da je to bilo prosleđeno još tokom februara, Priština apsolutno nije odgovorila“, dodala je.

Ona je rekla da Beograd ne odbija bilo kakav vid saradnje, kao i da to pokazuje nameru da želi da se otkrije istina, da će Tužilaštvo za organizovani kriminal postupati i dalje po svim zamolnicama i odgovoriti na sve zahteve.

„U toku je i dostavljanje podataka po poslednjoj zamolnici kada je saslušan Saša Janković. Priština će dobiti sve ono što je tražila“, naglasila je ministarka pravde, rekavši da „naravno“ očekuje odgovor i sa druge strane, jer je očigledno razmena komunikacije jednosmerna.

„Verujem da ćemo posle osam meseci dobiti makar čaure sa lica mesta“, zaključila je Kuburović.