Radoičić: Nemam veze sa ubistvom Ivanovića, neću se predati

Vesti 25. nov 201817:20 > 17:22
Tanjug/Dimitije Goll

Potpredsednik Srpske liste Milan Radoičić saopštio je da nema nikave veze sa ubistvom lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića i da se kosovskoj policiji neće predati.

„Neću im se predati, jer ne želim da budem iskorišćen kao preparirana lutka za pokazivanje onima koji vode specijalni rat protiv Srbije i srpskog naroda ili instrument u zataškavanju nečijeg gnusnog i zločinačkog napada na jednog od srpskih političkih lidera Olivera Ivanovića, posebno zato što oni nisu došli da me odvedu živog. Nisam bio najbliži prijatelj sa Oliverom Ivanovićem, ali nisam ubica i nikakve veze sa ubistvom nemam“, naveo je Radoičić u pisanoj izjavi.

POVEZANE VESTI

On je kazao da je „zlikovački“ upad policije, za koju je naveo da je privatna garda ozloglašenih albanskih terorista, u severnu Kosovsku Mirovicu, bio pokazna vežba i pretnja svakome Srbinu koji reši da brani svoje dostojanstvo i pravo na život.

„Došli su kod mene u stan, gde živim sa ženom i malom decom, sa armijom do zuba naoružanih ljudi, sa samo jednim ciljem – da me ubiju. I za to sam dobio jasne dokaze“, naveo je Radoičić.

Kako je dodao, Priština želi da ga ukloni zato što znaju da je zajedno sa prijateljima i braćom jedan od retkih koji je spreman da im se suprotstavi u njihovoj nameri da zgaze i osvoje sever Kosova i pokore srpski narod.

„Smeta im otpor koji pružamo na severu KiM, ali neće me naterati da napustim pokrajinu. A na poziv svoje države Srbije da dam bilo kakav iskaz uvek sam spreman da se odazovem, kao što sam spreman i za nju da se borim“, naveo je Radoičić i naveo da neće da prihvati da ga blate i optužuju oni koje su za to platili Amerikanci i Britanci.

On je ocenio da je demonstracije sile bila poslednji čin u pokušaju kriminalizovanja čitavog srpskog naroda na Kosovu i pokušaj da se svaki otpor Srba anticivilizacijskom delovanju Prištine otupi i diskredituje.

„Moja sudbina oklevetanog i progonjenog čoveka je danas sudbina svakog Srbina na Kosovu i Metohiji, jer svi zajedno se u ovim teškim trenucima borimo za kolektivni opstanak srpskog naroda na prostorima na kojima mnogi žele da nas ne bude, i ovim saopštenjem obraćam se pre svega svojim sugrađanima i sunarodnicima na Kosovu i Metohiji“, naveo je Radoičić.

On je napisao i da nije uplašen, kao što ni njegovi sugrađani ne treba da budu uplašeni, jer Srbija je ozbiljna država, i preduzeće najmudrije, najodlučnije i najodgovornije poteze kako bi sačuvala srpski narod na Kosovu.

„Ako se Srbi na Kosovu i Metohiji pitaju gde sam, reći ću im samo da sam blizu, i da čekam i posmatram, jer nikome od nas nema uzmicanja, a pobeda će na kraju, bez ikakve sumnje, biti naša. Jer odavde, sa KiM, nema nazad!“, naveo je Radoičić.

Kosovska policija uhapsila je u petak rano ujutru četiri osobe. Za sve četvoro određen je u međuvremenu pritvor od 30 dana. U petak ujutro specijalne jedinice kosovske policije ROSU upale su i u stan Radoičića, ali on nije bio kod kuće.