Vesić: Beogradske putare sneg nikad nije iznenadio

Vesti 19. nov 201808:47 > 08:53
N1

Beogradske putare sneg nikada nije iznenadio pa nije ni ove godine, izjavio je za Tanjug zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, koji je sa predsednikom Skupštine grada Nikolom Nikodijevićem obišao komandni centar zimskih službi JKP "Beograd puta", prenosi Beoinfo.

„Mi smo spremni dočekali hladni talas i naša zimska služba je spremna da održava sve ulice u gradu. Tokom jučerašnjeg dana bili smo u drugom stepenu pripravnosti, imali smo čitavog dana 30 angažovanih kamiona, tokom noći smo podigli angažovanost sa još pet, tako da smo imali ukupno 35 kamiona, sa pet kamiona koji su održavali republičke puteve“, rekao je Vesić.

On je naveo je da je tokom noći bio angažovan ukupno 161 radnik kako bi sve ulice bile prohodne, bačeno oko 180 tona soli tokom prethodne noći, a prethodnog dana oko 55 tona soli.

„Ta so je bacana preventive radi, kako se ne bi stvarao led i kako bismo obezbedili da gradski prevoz normalno funkcioniše“, rekao je Vesić.

Kako je dodao, osim jednog izletanja autobusa, gradski prevoz je funkcionisao normalno.

Nikodijević je rekao da je grad Beograd i ovu zimu dočekao spremno.

„Kada je u pitanju ‘Beograd put’ i zimska služba imamo apsolutno dovoljan broj mehanizacije i dovoljno materijala kako bismo mogli da se izborimo sa ovim zimom“, istakao je Nikodijević.

Radojičić: Beograđani bez brige, službe na terenu

Beoinfo

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić obišao je jutros bazu JKP „Beograd put“ na Novom Beogradu i tom prilikom poručio da su gradske službe spremne za predstojeći period sa niskim temperaturama.

Obilasku je prisustvovao i vršilac dužnosti sekretara za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima Darko Glavaš.

„Tokom minule noći sve gradske službe su bile aktivne i na terenu. Na gradskim ulicama bilo je 41 vozilo Beograd puta, kao i 20 multi-kar vozila istog preduzeća. U svakoj od 13 baza zimske službe imamo dovoljne količine soli. Sve ulice su prohodne i preventivno posute industrijskom solju. Pored operative ‘Beograd puta’ na terenu se nalaze i radnici JKP ‘Zelenilo Beograd’, JKP ‘Parking servis’. Osim ‘Beograd puta’, tokom svih 24 sata dežura i JKP ‘Gradska čistoća’ sa oko 280 radnika koji su tokom noći posipali prolaze, stepeništa i pešačke prelaze“, rekao je Radojičić.

Prema njegovim rečima, tokom prošle noći su se stvorili uslovi za pojavu leda, ali zahvaljujući odlično urađenom poslu koji su obavile gradske službe, većih problema nije bilo.

„Javni prevoz je tokom minule večeri i noći funkcionisao uz svega jedan manji problem, dok prema informacijama kojima trenutno raspolažemo sve toplane rade normalno i bez problema. Od početka grejne sezone imali smo nešto više od 300 žalbi na grejanje i isto toliko intervencija, a budući da JKP ‘Beogradske elektrane’ greje oko 310.000 stanova, taj broj je prihvatljiv. U narednih 48 sati ponovo očekujemo padavine, nešto intenzivnije nego tokom minule noći i večeri, kao i duže periode sa niskim temperaturama. Ipak, poruka za Beograđane je da nema razloga za brigu, jer su sve gradske službe spremne, opremljene i nalaze se na terenu“, poručio je gradonačelnik.