Tužilac u predmetu protiv Vrebalova zatražio zatvorske kazne

Vesti 14. nov 201816:43 > 16:49
Shutterstock

Više javno tužilaštvo u Zrenjaninu saopštilo je da je okončan glavni pretres u krivičnom predmetu protiv bivšeg predsednika Opštine Novi Bečej Milivoja Vrebalova zbog krivičnog dela zloupotreba službenog položaja.

Kako se navodi, predmet je okončan i protiv Reba Igora iz Novog Sada zbog krivičnog dela zloupotreba položaja odgovornog lica i krivičnog dela falsifikovanje službene isprave, Janković Zorana iz Novog Sada zbog krivičnog dela zloupotreba položaja odgovornog lica u podstrekavanju i Subotić Stojana iz Novog Sada zbog krivičnog dela zloupotreba položaja odgovornog lica.

Postupak je vođen po optužnici Višeg javnog tužilaštva u Zrenjaninu zbog sumnje da su izvršili navedena krivična dela i zloupotrebom pribavili imovinsku korist izvođaču radova prilikom adaptacije dvorca “Heterlend“ u Bočaru, u iznosu od 64,9 miliona dinara, te da su u tom iznosu pričinili štetu Fondu za kapitalna ulaganja Autonomne pokrajine Vojvodine.

Na glavnom pretresu date su završne reči, a javni tužilac je predložio da se okrivljenima izrekne kazna zatvora, kao i mere bezbednosti zabrana vršenja poziva, delatnosti i dužnosti, da se oduzme imovinska korist pribavljena krivičnim delom, te da se okrivljeni obavežu na plaćanje troškova krivičnog postupka.

Vrebalov je pritvoren u januaru 2015. godine zbog sumnji u malverzacije prilikom izvođenja radova na objektu dvorca Heterledi u Novom Bečeju, koji je trebalo da služi deci sa smetnjama u razvoju, ali taj posao, koji je finansirao Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine, nikada nije okončan.

Vrebalov je tada bio gradonačelnik Novog Bečeja, a ranije je medijima rekao da je opština tužila izvođača radova zbog neizvršenog posla.

Radove je izvodila firma „Gardi“, vlasnika Igora Rebe.