Kriminalistička policija dobila 322 nova vozila

Vesti 13. nov 201817:48 > 17:55
Shutterstock

Kriminalistička policija dobila je 322 vozila, koja će biti raspoređena u 27 policijskih uprava u Srbiji.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je prilikom primopredaje vozila da zaposleni u toj upravi ostvaruju najbolje rezultate na unapređenju bezbednosti građana Srbije i da moraju da imaju dobre uslove za rad.

Vozila će biti raspoređena u svih 27 policijskih uprava u Srbiji, a kako je Stefanović naglasio kriminalistička policija ima izuzetne rezultate, rešava i najsloženija krivična dela i pokazala je da država na nju može da se osloni.

POVEZANE VESTI

Ministar je na primopredaji vozila u Nastavnom centru „Makiš“ ukazao da pripadnici kriminalističke policije moraju da imaju dobru opremu i tehniku. „Naš zadatak je da u ovoj i narednoj godini pojačamo operativne sposobnosti UKP-a, upravo kroz ovakve nabavke koje će im omogućiti lakši rad. Želimo istovremeno da pokažemo i građanima Srbije da imaju sposobnu, dobro opremljenu i organizovanu policiju“, istakao je Stefanović.

Ministar je dodao da će težište rada Ministarstva u narednoj godini biti obnova zgrada policijskih stanica i investiranje u informatičku opremu, a biće poboljšan i „materijalni položaj“ osoblja Ministarstva.