PSS: Protest zbog oduzimanja čina Novici Antiću

Vesti 08. nov 201811:24 > 11:28
Podeli:
Izvor: N1

Policijski sindikat Srbije pozvao je članove na ulični protest u znak podrške predsedniku Vojnog sindikata Srbije Novici Antiću kome je zbog sindikalnog aktivizma i javnih istupa na protestima Vojnog sindikata 2016. i 2017. godine Vojni disciplinski sud u drugom stepenu oduzeo čin, zbog čega ostaje bez posla u Vojsci Srbije.

Navodeći da je Antić „patriota, pošten i vojnik bez mrlje“, PSS je u saopštenju ocenio da je Antić zajedno sa predstavnicima tog sindikata „izašao na ulicu da ukaže i brani Vojsku Srbije od njene propasti i ljudi koji je vode, a koji razmišljaju samo o beskrupuloznoj gramzivosti na račun iscrpljenog i osiromašenog naroda“.

POVEZANE VESTI

„Novici su odsekli ruku, sad mu sude i za glavu, za glavu koja ne ume drugo ništa da izgovori sem istine, za glavu koja brine o drugima, za glavu koja voli Srbiju, vojsku i svoj narod“, rekao je predsednik PSS Veljko Mijailović.

Predsednik Vojnog sindikata Srbije Novica Antić ocenio je ranije da je odluka da mu se oduzme čine protivpravna i sramna, ali da je sindikat koji on predvodi, njome ojačan u borbi za bolji položaj pripadnika Vojske Srbije.

„Važno je da znate da Vojni sindikat Srbije tim kukavičkim činom nije oslabljen, naprotiv, samo je jači i složniji, u kome ja nesmetano nastavljam da obavljam dužnost predsednika“, naveo je Antić u pismu za koje je naveo i da ga je uputio kolegama.