Folić: U novembru počinje rekonstrukcija fasada u Zemunu

Vesti 05. nov 201823:11 > 23:25
N1

Gradski urbanista Milutin Folić je istakao da su potpuno rekonstruisana zdanja u Dobračinoj ulici, na uglu Pop Lukine i Maršala Birjuzove, Dečanskoj i Despota Stefana, a u završnoj fazi su radovi fasada na uglu Gračaničke i Vuka Karadžića, Džordža Vašingtona, Despota Stefana, Vasinoj.

On je naveo da rekonstrukcija fasada u kulturno-istorijskim celinama u Beogradu ulazi u četvrtu fazu, preneo je Beoinfo.

Planirano je da se do kraja novembra krene sa rekonstrukcijom fasada u starom jezgru Zemuna, i to 30 fasada u Glavnoj, 15 u Gospodskoj, devet na Magistratskom trgu i pet na Avijatičarskom trgu.

Istovremeno, u istorijskom jezgru Beograda biće nastavljen projekat rekonstrukcije fasada u ulicama Kralja Petra, Gračaničkoj i Zmaja od Noćaja, a za 2019. godinu planirana je Brankova ulica, izjavio je Folić. ž

Prema njegovim rečima u prethodnom periodu rekonstruisano je gotovo 200 fasada i to po celinama – Kosančićev venac, Karađorđeva, Kralja Milana, Fruškogorska, Zadarska, ali i pojedinačni objekti od značaja za grad.